Cele mai citite
 


E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.
Într-o "evaluare rapidă a riscurilor" condusă cu Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor /ECDC/, ca urmare a recentelor cazuri semnalate la Bordeaux /sud-vestul Franţei/, agenţia europeană cu sediul la Parma /Italia/ evocă în mod clar pista egipteană.

Ancheta asupra intoxicaţiei "progresează şi a arătat că până în prezent seminţele de fenugreek importate din Egipt în 2009 şi/sau 2010 sunt implicate în două declanşări" de intoxicaţii în Germania şi Franţa, a indicat această evaluare comună a celor două organisme europene.

Comunicatul comun precizează însă că "există încă multă incertitudine dacă într-adevăr aceasta este cauza comună a tuturor infecţiilor, întrucât până în prezent nu există rezultate pozitive bacteriologice".

Bilanţul deceselor în urma intoxicării cu E.coli în Europa a crescut cu trei ajungând la cel puţin 47, potrivit autorităţilor germane. Germania a anunţat 46 de decese. O persoană a murit în Suedia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că ea consideră apariţia unui focar în Franţa separat.

Raportul afirmă că sunt necesare investigaţii suplimentare. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA) Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.
Epidemia de ECEH din Germania, declarată încheiată Centrul naţional de prevenire a maladiilor a anunţat marţi că epidemia mortală de E.coli enterohemoragică este declarată încheiată în Germania, relatează AP.
Două cazuri de contaminare directă cu bacteria ECEH în Danemarca O femeie de 60 de ani şi o fetiţă de 6 ani au fost contaminate de rude în Danemarca cu aceeaşi tulpină a bacteriei E. coli enterohemoragică (ECEH) care a provocat zeci de morţi în Germania, a anunţat joi un institut danez, citat de AFP.
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.