Cele mai citite
 


Grecia: Numărul sinuciderilor a crescut cu 40 la sută, în contextul crizei economice
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul grec al sănătăţii Andrea Loverdo a afirmat că numărul sinuciderilor din ţară a crescut în mod 'dramatic', respectiv cu 40 la sută, în contextul crizei economice pe care o traversează Grecia din 2008, transmite joi EFE.
În 2010, Organizaţia Mondială a Sănătăţii situa încă ţara mediteraneană pe lista celor în care se înregistrau cele mai scăzute niveluri de sinucidere la nivel internaţional, cu mai puţin de 6,5 cazuri la 100.000 de locuitori.

Potrivit deputatului independent Lefteris Avgenakis, şomajul, gradul înalt de îndatorare a populaţiei - în special la cămătari - se află în spatele regretabilei creşteri a numărului de cetăţeni care aleg să-şi ia viaţa.

După cum relatează presa locală, zona geografică cea mai afectată de acest fenomen este cea a insulei Creta.

Ministrul pentru protecţia cetăţenilor, Christos Papoutsis, a susţinut că poliţia ia măsuri pentru a combate delictul - din ce în ce mai frecvent - al cămătăriei.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că a descoperit un nou virus asemănător cu SARS Un nou virus din aceeaşi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 a fost identificat în Marea Britanie la un bărbat care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.