Cele mai citite
 


Hunedoara: Focar de rujeolă în zona Haţeg
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un focar de rujeolă a fost anunţat, joi, în zona oraşului Haţeg, din judeţul Hunedoara, boala fiind diagnosticată la 21 de persoane, dintre care opt cazuri sunt confirmate prin analize de laborator.
'În judeţul Hunedoara au fost confirmate opt cazuri de rujeolă, iar 13 sunt suspecte, doar cu diagnostic clinic. Cazurile au fost semnalate în oraşul Haţeg şi comunele Pui, Baru Mare şi Sălaşu de Sus, împreună cu satele aparţinătoare acestora', a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan.
Focarul de rujeolă din zona Haţeg este în evoluţie de la începutul acestei luni, când au fost constatate primele cazuri de îmbolnăvire.
DSP Hunedoara recomandă populaţiei să evite zonele aglomerate, iar la primele semne ale bolii să se prezinte la medicul de familie. Boala nu trebuie tratată cu mijloacele din casă.
Rujeola este o boală eruptivă, care se manifestă printr-o stare de febră şi erupţii generalizate pe întreg corpul. Complicaţiile bolii pot duce la suprainfecţii bacteriene, pneumonie, encefalită acută sau chiar deces.
Diagnosticul este pus de medicul de familie, după care boala este confirmată prin analizele de laborator.
Potrivit datelor DSP Hunedoara, în România au fost semnalate , până la jumătatea lunii mai, un număr de 1.177 de cazuri confirmate şi 82 de cazuri suspecte de rujeolă, cu o incidenţă mai mare judeţele Maramureş, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Arad. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Un focar de rujeolă a fost constatat în comunitatea de romi din Brad Nouă din cele 14 cazuri de rujeolă semnalate în judeţul Hunedoara, începând cu luna iunie a acestui an, au fost înregistrate în comunitatea de romi din municipiul Brad, din cauză că numărul persoanelor vaccinate împotriva bolii este foarte mic, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al...
Sălaj: În judeţ nu există surse de îmbolnăvire cu rujeolă În Sălaj s-au semnalat în 2016 doar şapte cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, toate fără probleme deosebite, virusul fiind contactat din judeţele învecinate, cel mai probabil din Cluj, unde a existat un focar al acestei boli, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş...
Conferinta Regionala: "Medicina de Familie - prezent si perspective" Societatea de Medicina de Familie Arad impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, cu sprijinul Patronatului Medicilor de Familie Arad si al Directiei de Sanatate Publica Arad, organizeaza in perioada 12-14 septembrie 2013: Conferinta Regionala...
Hunedoara: Focar de hepatită A în cartierul 'Dallas' din oraşul Vulcan Peste 60 de persoane care locuiesc într-un cartier sărac al oraşului Vulcan, din Valea Jiului, s-au îmbolnăvit în ultimele trei luni de hepatită A, în prezent fiind spitalizaţi 15 pacienţi, dintre care patru sunt internaţi la spitalul judeţean din Deva.
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
MS: Peste 700 de cazuri de rujeolă, confirmate în primele 9 luni ale anului; trei decese În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă şi au fost raportate trei decese, informează Ministerul Sănătăţii.