Cele mai citite
 


Iaşi: ATI inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, cel mai mare din Moldova, are, începând de joi, un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Compartimentul este dotat cu aparatură ultramodernă şi are o capacitate de zece paturi, pentru acesta s-au cheltuit 900.000 de euro, fonduri alocate printr-un program PHARE derulat la nivelul Ministerului Sănătăţii.
"Este foarte important că (prin înfiinţarea acestui compartiment - n.r) acestui spital îi dă posibilitatea de a asista pacienţii cu infecţii severe precum septici, meningite, endocardite, şocuri, toxico-septice, care în momentul de faţă erau transferate în alte unităţi de terapie intensivă din cadrul spitalelor din apropiere. Acum acest lucru se poate face aici. Sperăm ca într-un interval de timp foarte apropiat să vedem şi primele rezultate în salvarea de vieţi", a declarat, cu ocazia inaugurării, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Investiţiile vor trebui să continue, deoarece pacienţii sunt aduşi din sala de operaţie cu targa, pe scări. Situaţia va fi până când reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi vor aloca fondurile necesare achiziţionării unui lift exterior, aşa cum au promis.
Prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, a declarat pentru AGERPRES că, deşi ideea înfiinţării unui astfel de centru este mai veche, cel mai dificil a fost angajarea unui specialist în anestezie şi terapie intensivă. Situaţia, susţine aceasta, se datorează faptului că sunt prea puţini medicii care se specializează în astfel de domeniu.
"Cel mai greu a fost găsirea unui anestezist, aceasta fiind o problemă în ţară. Am găsit un medic. Astfel vom avea gărzi 24 din 24 de ore, iar noul compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă va funcţiona permanent în beneficiu pacienţilor din întreaga Moldovă", a explicat presei prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ.
Inaugurarea noului compartiment, unic în zona de est a României, a avut loc în prezenţa autorităţilor sanitare ieşene, specialiştilor în domeniu din ţară.AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congres SRATI 2014 Editia aniversara, a 40-a, a Congresului Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI) se defasoara in perioada 14-18 mai 2014, in cadrul Centrului International de Conferinte Sinaia. Evenimentul se bucura de participarea a 1.200 de specialisti dintre care 46 de invitati straini...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura gărzi la Spitalul de Urgenţă Vaslui Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura pentru o perioadă de timp gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare vasluiene a rămas doar cu doi doctori, în urma demisiei medicului Aurel Zabolotnâi, acuzat de decesul a doi...
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.