Cele mai citite
 


Centru de zi pentru copii cu autism în sectorul 4
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a inaugurat, marţi, Centrul de zi pentru copii cu autism sau cu tulburări de spectru autist în str. Sălcetului nr. 5, sector 4, unde 30 de copii cu vârsta între 13 şi 18 ani vor beneficia de servicii specializate specifice acestui tip de tulburare neurobiologică.

Specialiştii (10 psihologi, psihopedagogi şi pedagogi de recuperare şi trei voluntari) centrului vor asigura gratuit servicii sociale pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţa independentă, servicii de consiliere psihosocială individuală şi de grup, training pentru familiile copiilor cu autism în vederea realizării unei reţele de suport pentru acestea.

Centrul este înfiinţat în cadrul programului PHARE printr-un proiect cu o valoare totala de 72.251 de euro, din care contribuţia Consiliului General al Municipiului Bucureşti se ridica la 36.000 de euro.

"Autiştii au propria lor lume, o lume interioară. În ochii unui copil autist regăsesc iubire, încredere, voinţă, curaj şi iubire. Şi eu cu echipa mea dorim să-i facem să găsească aici aceleaşi sentimente cu ajutorul cărora să se poată integra în lumea noastră", a spus Vergilia Florea, managerul proiectului.

Potrivit specialiştilor din centru la nivel mondial incidenţa autismului este de un copil autist la 166 de copii sănătoşi, în România există 50.000 de copii autişti conform datelor oficiale şi 200.000 după statisticile ONG-urilor. AGERPRES/(Livia Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de zi în sectorul 4 al Capitalei pentru copiii cu autism Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va deschide, din 30 noiembrie, un Centru de zi pentru copiii cu autism sau care au tulburări de spectru autist, în str. Sălcetului nr. 5, sector 4, Bucureşti.
Proiectul 'Centru de zi pentru copii cu autism'', finalizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunţă finalizarea proiectului 'Centrului de zi pentru copii cu autism sau cu tulburări de spectru autist', în data de 30 noiembrie, în str. Sălcetului nr. 5, sector 4, Bucureşti.
Servicii sociale gratuite pentru copiii cu autism Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Părinţii copiilor cu autism sau tulburări de spectru autist, cu vârste între 14-18 ani, din municipiul Bucureşti, se pot înscrie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, din str. Academiei, nr. 3-5, sector 3, pentru includerea acestor copii în...
Dâmboviţa: Centru de zi pentru copii care suferă de autism şi Sindrom Down, inaugurat la Târgovişte Un centru de zi pentru copii care suferă de autism şi Sindrom Down, primul de acest tip din judeţul Dâmboviţa, cu o capacitate de 50 de locuri, a fost inaugurat vineri la Târgovişte.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...