Cele mai citite
 


Iaşi: Manifestări organizate cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Spitalului de Boli Infecţioase
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti din ţară şi străinătate s-au reunit miercuri, la Iaşi, pentru a lua parte la deschiderea manifestărilor organizate de conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la inaugurare.
Cu acest prilej, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva organizează la Iaşi şi Chişinău, în perioada 29-2 iulie, Şcoala de vară, eveniment la care şi-au anunţat participarea aproximativ 150 de specialişti în domeniu.
În deschiderea evenimentelor, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa, Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina-Consuela Forna, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, directorul Casei de Asigurări Sociale de Sănătate, Iulian Şerban, senatoarea PDL Mihaela Popa şi colega sa de partid deputata Cristina Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad au primit diplome de excelenţă din parte conducerii Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva. De asemenea, au fost înmânate distincţii spitalelor de boli infecţioase din ţară şi firmelor partenere.
Prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, a declarat că în cadrul Şcolii de vară sunt abordate subiecte din toate domeniile patologiei infecţioase precum "Update în patologia infecţioasă", "Antibioterapia în era multirezistenţei la antibiotice", "Infecţiile cu virusurile hepatitice", "Infecţiile fungice şi bacteriene", "Managementul infecţiilor sistemice severe între ambulator şi spital", precum şi cele privind evoluţia particulară a infecţiei HIV/SIDA în România, infecţia cu virusurile hepatice.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se inaugurează joi, în prezenţa prof.univ.dr. Adrian Streinu Cercel, primul compartiment de Terapie Intensivă de profil din Moldova.
Pentru dotarea acestuia cu aparatură de ultimă oră s-au cheltuit 900.000 de euro, prin program PHARE derulat la nivelul Ministerului Sănătăţii. În cadrul compartimentului, vor fi zece paturi. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae, despre acuzaţiile aduse ministrului Cepoi: Se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat marţi pentru AGERPRES că prin acuzaţiile aduse de ANI ministrului Vasile Cepoi, "se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii".
Iaşi: Peste 150 de medici participă la cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioetică Peste 150 de medici, de diverse specializări - de familie, legişti, oncologi, infecţionişti, ATI-işti, pediatri şi chirurgi - din ţară şi străinătate, se vor întâlni, în perioada 24-26 octombrie, la Iaşi, pentru a lua parte la cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioetică.
Astărăstoae: Cepoi se va bucura de susţinerea tuturor celor din sistemul sanitar şi din mediul universitar Medicii se vor bucura că în sfârşit un profesionist conduce sistemul sănătăţii, a declarat, marţi seară, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, după anunţul premierului desemnat Victor Ponta care l-a propus pe Cepoi pentru funcţia de ministru...
Preşedintele Colegiului Medicilor din România vrea ca UE să compenseze cheltuielile cu studiile medicilor migranţi Uniunea Europeană trebuie să compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educaţionale pentru absolvenţii facultăţilor de medicină din România care aleg să lucreze în statele europene, a declarat, duminică, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa"...
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...