Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii achiziţionează ambulanţe noi
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie, prin acord-cadru, pentru ambulanţe noi, destinate reînnoirii parcului auto.
Potrivit unui comunicat de presă al MS difuzat joi, până la sfârşitul lunii octombrie 236 maşini de transport medicalizat în valoare de aproximativ 80.000.000 lei vor ajunge la serviciile de ambulanţă din toată ţara şi la serviciile SMURD.
Din cele 236 ambulanţe, 110 maşini sunt de tip B 4x4, 102 sunt ambulanţe de tip B 4x2, 23 sunt de tip C şi un vehicul specializat pentru intervenţia la dezastre.
De asemenea, un număr de 175 maşini achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011 vor fi repartizate către serviciile de ambulanţă din toată ţara, iar alte 61 de maşini vor ajunge la serviciile SMURD.
Ambulanţele de tip B şi C sunt autospeciale utilizate pentru intervenţiile de urgenţă care sunt echipate corespunzător pentru aceste intervenţii şi sunt utilizate de echipaje instruite în medicina de urgenţă şi prim ajutor.
"MS intenţionează să înlocuiască ambulanţele mai vechi de 8 ani şi să doteze cele 6 unităţi SMURD înfiinţate în acest an. De asemenea, se urmăreşte deschiderea unor noi puncte de urgenţă SMURD în localităţile cu deficit de personal medical", precizează comunicatul MS. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
MS va achiziţiona până la sfârşitul anului 203 din cele peste 1.250 de ambulanţe pe care intenţionează să le cumpere Primele 203 ambulanţe din cele peste 1.250 pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să le achiziţioneze prin acord-cadru în următorii 4 ani pentru reînnoirea parcului auto, vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, informează instituţia marţi printr-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...