Cele mai citite
 


Scrisoarea de intenţie cu FMI: Autorităţile române se angajează să continue eforturile de restructurare a sistemului de sănătate
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile române se angajează să continue eforturile de restructurare a sistemului de sănătate pentru a asigura calitatea funcţionării sistemului în conformitate cu alocările bugetare, potrivit Scrisorii de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional.
FMI a dat miercuri publicităţii Scrisoarea de intenţie a guvernului român şi Memorandumul de înţelegere între cele două părţi.
'În sistemul de sănătate sunt necesare acţiuni suplimentare pentru a evita dezechilibrul continuu între obligaţiile serviciului de sănătate şi resursele disponibile. Pentru 2011, în funcţie de îndeplinirea obiectivului de a avea cu 10% mai puţine intrări de pacienţi, vom realiza o reducere corespunzătoare a bugetului pentru spitale', se precizează în documentul citat.
Potrivit acestuia, oficialii români arată că reclasificarea spitalelor este în desfăşurare iar mecanismele financiare vor fi ajustate în viitor, pentru a compensa mai corect spitalele care acordă un tratament mai complex, concomitent cu reducerea finanţării altor unităţi.
FMI a anunţat luni seară că a pus la dispoziţia României o nouă tranşă de circa 480 de milioane de euro în cadrul acordului de tip preventiv. Această a doua tranşă a împrumutului în valoare de 3,5 miliarde de euro, acordat în martie, a fost deblocată luni de Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional, a precizat instituţia economică cu sediul la Washington în comunicatul menţionat.
În acest context, John Lipsky, directorul general interimar al Fondului Monetar Internaţional, a arătat că în sectorul de sănătate sunt în curs reforme importante, dar este nevoie de un progres mai rapid în îmbunătăţirea cheltuielilor de capital şi absorbţia fondurilor UE, reducerea arieratelor şi îmbunătăţirea administrării taxelor. AGERPRES/(Mihaela Dicu )
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
Vâlcea: Directorii DSP şi CJAS Vâlcea spun că este nevoie de o restructurare în sistem Şeful DSP Vâlcea, dr. Maria Murăruş, şi cel al CJAS Vâlcea, Alin Voiculeţ, au declarat că ar fi nevoie de o restructurare în sistemul de sănătate, dar apreciază că desfiinţarea acestor instituţii, aşa cum a anunţat ministrul Eugen Nicolăescu, ar fi proces care ar necesita o perioadă mai lungă.
Femeile britanice vor beneficia de tratament gratuit cu tamoxifen pentru prevenirea cancerului de sân, o premieră în UE Peste o jumătate de milion de femei britanice cu vârste de peste 35 de ani, care prezintă un risc înalt sau moderat de a dezvolta cancer de sân, vor avea posibilitatea să beneficieze de un tratament preventiv cu tamoxifen, decontat de sistemul de sănătate publică, a anunţat marţi National Institute for...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...