Cele mai citite
 


Un studiu sugerează că forţa ONU a adus holera în Haiti
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oameni de ştiinţă prezintă într-un studiu cea mai puternică dovadă de până acum că forţa ONU de menţinere a păcii a importat tulpina de holeră ce a ucis peste 5.500 de persoane în Haiti, relatează Associated Press.
Studiul este publicat în numărul din iulie al revistei de Boli Infecţioase Emergente /Emerging Infectious Diseases/ a Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor /CDC/.

Concluziile sale "sugerează puternic" cum contingentul ONU din Nepal a contaminat un râu haitian din cauza condiţiilor de igienă precare existente la o bază.

Autorul studiului Renaud Piarroux a acuzat anterior forţa de menţinere a păcii. Acest studiu este mult mai complet şi metodologia a fost revizuită de alţi oameni de ştiinţă.

El pledează de asemenea pentru importanţa unor investigaţii exacte pe teren. ONU, CDC şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au refuzat iniţial să cerceteze originea focarului. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de holeră în Haiti, adusă pe insulă de ONU Zvonul care circula printre haitieni şi care a fost dezminţit oficial de Naţiunile Unite a devenit realitate după ce profesorul epidemiolg francez Renaud Piarroux a declarat joi că soldaţii nepalezi din cadrul Forţei ONU detaşaţi în Haiti s-ar afla la originea epidemiei de holeră care a ucis 2.120 de...
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
ONU este responsabilă pentru epidemia de holeră din Haiti şi trebuie să plătească despăgubiri /studiu/ Epidemia de holeră din Haiti a pornit de la soldaţii nepalezi din trupele ONU dislocate în această ţară şi organizaţia mondială trebuie să ia în considerare cererile de despăgubire ale victimelor, este concluzia unui studiu al universităţii americane Yale, preluat vineri de AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Aproximativ 420.000 de persoane mor anual din cauza unor alimente contaminate În fiecare an, aproximativ 420.000 de persoane de pe întreaga planetă - dintre care o treime cu vârste sub cinci ani - mor din cauza bolilor cauzate de alimente contaminate, potrivit primului studiu pe această temă elaborat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.