Cele mai citite
 


Vâlcea: Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a verificat dosarele sociale din Băile Olăneşti
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a efectuat joi o vizită inopinată la primăria din Băile Olăneşti, declarându-se mulţumit de modul în care aceasta gestionează dosarele de asistenţă socială, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul staţiunii vâlcene, Gheorghe Ciucă.
"Vizita domnului ministru a fost una scurtă şi inopinată aş putea spune. Dumnealui a fost însoţit de reprezentanţi ai Direcţiei Muncii şi a urmărit legalitatea dosarelor sociale. Astfel au fost alese dosarele suspendate, iar la două dintre acestea domnul ministru a făcut o vizită în teren să vadă dacă suspendarea lor a fost una legală. Pot spune că domnul ministru Sebastian Lăzăroiu a fost mulţumit de modul în care operează primăria din Băile Olăneşti", a precizat Gheorghe Ciucă.
Primăria Băile Olăneşti gestionează 27 de dosare sociale.
Ajutoarele sociale sunt prestaţii acordate în bani şi în natură persoanelor sau familiilor ale căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime. Persoanele cu deficienţe fizice, senzoriale, psihice sau mentale beneficiază de ajutoare speciale.
Prestaţiile cuprind alocaţia pentru susţinerea familiei, alocaţia de stat pentru copii, alocaţia pentru copiii nou-născuţi, alocaţia complementară, alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, indemnizaţia lunară de hrană cuvenită adulţilor şi copiilor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA, drepturi financiare pentru nevăzători, asistenţa socială a persoanelor vârstnice, ajutorul pentru încălzirea locuinţei,
ajutoarele băneşti acordate populaţiei cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, fondul naţional de solidaritate, finanţarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi modernizări ale instituţiilor de asistenţă socială şi medico-socială, ajutoare financiare şi de urgenţă, acordarea de ajutor persoanelor cu afecţiuni de sănătate deosebit de grave pentru tratament medical şi intervenţii chirurgicale în străinătate, subvenţii pentru asociaţii şi fundaţii şi ajutor rambursabil pentru refugiaţi.AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Aproximativ 30% din populaţia judeţului beneficiază de o formă de asistenţă socială Peste 100 de dosare de alocaţie pentru întreţinerea familiei au fost suspendate în urma unei campanii realizate de inspectorii Direcţiei de Prestaţii Sociale Vâlcea, a declarat luni pentru AGERPRES, directorul instituţiei Violeta Niţescu.
Ministerul Muncii intenţionează să recupereze beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit în sumă de 30,75 milioane lei Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea recuperării sumei de 30,75 milioane lei, reprezentând beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit, fără ca acestora să le fie aplicate dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.
CJ Vâlcea a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru unităţile sanitare din subordine Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat vineri, în şedinţă ordinară, bugetele de venituri şi cheltuieli până la sfârşitul anului pentru cele patru unităţi sanitare preluate de la 1 august.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.