Cele mai citite
 


Copiii 'orfani', victime ale dezvoltării economice din China
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bunăstarea populaţiei chineze a crescut semnificativ în ultimele trei decenii. Însă, acest lucru are un preţ. Pentru unii, mai ales pentru chinezii din zona rurală, preţul este destul de ridicat. În prezent, în China există circa 58 de milioane de copii 'orfani', ai căror părinţi sunt însă în viaţă, notează cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.
Mulţi ţărani chinezi îşi părăsesc satele pentru a căuta un loc de muncă la oraş. În zona urbană ei câştigă de zece ori mai mult decât ar fi putut câştiga acasă, din activităţi agricole. Tendinţa, însă, are şi un revers: rămaşi în sate, copiii acestor oameni se simt nefericiţi şi abandonaţi, subliniază publicaţia germană.

Sociologi din cadrul Institutului de Economie Agricolă de la Beijing remarcă, în mod critic, că foarte mulţi părinţi consideră eronat că 'avantajele materiale pot compensa pierderile emoţionale'.

Părinţii nu-şi pot lua copiii cu ei la oraş, din cauza sistemului de asigurări sociale, care leagă orice cetăţean de locul său de naştere. Pentru educaţia şi tratamentul medical al copiilor în afara adresei lor de domiciliu trebuie plătite sume imense pentru majoritatea părinţilor care aleg să plece din locul de baştină, explică Sueddeutsche Zeitung.

De copiii abandonaţi se ocupă de obicei bunicii, însă aceştia nu au suficient timp pentru nepoţi: doar trebuie să se ocupe cineva şi de lucrările agricole. Astfel, copiii duc lipsă de atenţie şi căldură sufletească. În afară de aceasta, mai adaugă sociologii, comunicarea strânsă dintre nepoţi şi bunici este împiedicată de marea diferenţă de vârstă, fapt care duce la lipsa de înţelegere.

Specialiştii atrag atenţia că aceşti 'copii orfani cu părinţi în viaţă' cresc închişi în sine şi sperioşi. Ei suferă traume emoţionale şi de multe ori devin persoane singuratice şi introvertite.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avort selectiv: În China, India şi Coreea de Sud, o generaţie fără femei Peste 20 de ani, în multe zone din China şi India numărul bărbaţilor tineri îl va depăşi cu 10 până la 20 la sută pe cel al femeilor, dezechilibru social care va avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, semnalează marţi cotidianul spaniol El Mundo.
Salariaţii cu contract de muncă vor plăti CAS şi pentru drepturile de autor Salariaţii cu contract de muncă vor plăti contribuţiile de asigurări sociale şi pentru veniturile din drepturile de autor dacă acestea nu sunt obţinute ocazional ci în mod regulat, a precizat miercuri ministrul Muncii, Ioan Botiş, după şedinţa de guvern.
DOCUMENTAR In Memoriam: Profesorul Alexandru Pesamosca, ''îngerul copiilor'' - 85 de ani de la naştere Medicul chirurg Alexandru Pesamosca s-a născut la 14 martie 1930, la Constanţa, într-o familie cu origini italiene.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...