Cele mai citite
 


Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluate de AFP.
'O femeie din landul Hanovra (situat în nordul Germaniei) a decedat, ieri, în epidemia provocată de Eceh. Femeia în vârstă de 74 de ani a decedat din cauza sindromului hemolitic-uremic (SHU)', complicaţie gravă a bolii ce produce tulburări ale rinichilor şi la nivel neurologic, a anunţat, joi seara, un purtător de cuvânt al autorităţilor locale, Nils Meyer.
Pe de altă parte, o persoană şi-a pierdut viaţa în Statele Unite din cauza SHU, iar prezenţa unei tulpini extrem de virulente a bacteriei aflate la originea epidemiei (O104:H4) a fost confirmată, se arată în cel mai recent bilanţ dat publicităţii de OMS pe pagina sa de internet.
Tulpina O104:H4 a bacteriei E.coli enterohemoragice a provocat până în prezent 48 de decese în Germania, unul în Suedia şi altul în Statele Unite, bilanţul total ridicându-se la 50 de morţi.
După cum informează OMS, au fost confirmate 4.050 de cazuri de infecţie în 16 ţări (14 ţări europene, SUA şi Canada), dintre care circa 3.900 numai în Germania.
Numărul noilor cazuri înregistrate s-a redus vizibil după vârful înregistrat de epidemie la 30 mai, au subliniat autorităţile sanitare germane.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi /nou bilanţ al OMS/ Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că s-au înregistrat 84 de bolnavi suplimentari în trei zile, în pofida mobilizării internaţionale, relatează AFP şi Reuters.
OMS susţine că tulpina ucigaşă de E.coli este una cunoscută Tulpina bacteriei responsabilă de epidemia care a provocat 18 morţi în Europa, în majoritate în Germania, este una cunoscută, a informat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, cu toate că unii cercetători susţin că este vorba de o tulpină nouă, relatează vineri AFP.
RDCongo: Epidemia de Ebola ar fi făcut 32 de morţi Epidemia de Ebola, care face ravagii în nord-estul Republicii Democrate Congo (RDC), ar fi făcut 32 de morţi până în prezent, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
Ebola: Epidemia se extinde, în pofida 'semnalelor încurajatoare' din Nigeria şi Guineea Epidemia de Ebola continuă să se extindă în Africa de Vest, a subliniat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care salută, totodată, 'semnalele încurajatoare' din două dintre ţările afectate, Nigeria şi Guineea, informează AFP.
Epidemia de Ebola a dus la moartea a 2.917 de persoane în Africa de Vest (nou bilanţ OMS) Febra hemoragică Ebola s-a soldat cu 2.917 morţi în Africa de Vest din cele 6.263 de cazuri depistate, conform ultimului bilanţ făcut public joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi valabil pentru data de 21 septembrie, relatează AFP.