Cele mai citite
 


Harghita: Mamograf şi colonoscop performante, la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost dotat cu un mamograf şi un colonoscop performante, de care unitatea sanitară avea mare nevoie.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că atât mamograful cât şi colonoscopul au intrat în dotarea unităţii sanitare în cadrul Programului Naţional de Oncologie.
Ele erau absolut necesare în condiţiile în care spitalul dispunea de colonoscop depăşit moral şi nu avea mamograf de aproximativ doi ani, iar femeile care aveau nevoie de această investigaţie trebuiau să meargă la Braşov sau Târgu Mureş.
Dr. Demeter şi-a exprimat speranţa că cele două aparate vor ajuta spitalul "să fie mai eficient în depistarea timpurie a cancerelor de sân şi de colon".
Statisticile arată că trei sferturi din totalul cazurilor de cancere înregistrate în judeţul Harghita sunt de col uterin, colon şi sân, iar screeningul se face cu aparatură doar în cazurile de cancer de colon şi de sân, întrucât cancerul de col uterin se depistează în urma testelor locale efectuate.
Medicii susţin că folosind cele două aparate se pot depista, în faza incipientă, cazurile de cancer de sân şi de colon, iar în urma intervenţiilor chirugicale se poate asigura vindecarea a 90% dintre cazuri. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Reparaţii capitale şi dotări noi la Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va intra într-un proces de reabilitare şi va fi dotată cu echipamente noi, extrem de necesare screeningului pentru cancerul de sân şi cancerul de colon.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
SCJU Târgu Mureş continuă programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Mureş a anunţat miercuri că va continua şi în acest an programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, având disponibile peste 5.000 de teste pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.