Cele mai citite
 


Şeful clinicii Sabyc cere să fie supus unei expertize medicale
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Şeful clinicii Sabyc, medicul israelian Harry Mironescu, le solicită procurorilor DIICOT să fie examinat medico-legal, pentru a se constata dacă suportă regimul de detenţie

Avocaţii lui Harry Mironescu au depus la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism o cerere privind efectuarea unei expertize medico-legale, motivând că doctorul suferă de o serie de boli care îl împiedică să stea în arest.

Medicul Harry Mironescu a fost arestat, pe 20 iulie, împreună cu fiul său Yair Miron şi secretara clinicii Cecilia Borzea, pentru implicare în trafic internaţional cu ovule.

Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Tot în acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 22 de persoane, dintre care Lewit Natan şi Ziskind Genia au interdicţia de a părăsi România, iar ceilalţi învinuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

DIICOT susţine că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător "de facto" al clinicii private Sabyc din Capitală, a pus bazele unei activităţi infracţionale în scopul obţinerii unor sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.

Ajutat de fiul său, Yair Miron, care are calitatea de asociat unic al clinicii, Harry Mironescu s-a folosit de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, doi dintre aceştia, L. Natan şi Z. Genia, fiind puşi sub învinuire.

Potrivit DIICOT, Cecilia Borzea îndeplinea formalităţile care presupuneau asigurarea cazării medicilor, beneficiarilor tehnicilor de FIV (fertilizare in vitro) şi racola direct sau prin persoane interpuse tinere dispuse să fie supuse tratamentului de stimulare ovariană şi prelevare de ovocite.

Grupul infracţional astfel constituit avea drept scop, pe de o parte, identificarea unor cupluri, din străinătate, dornice de a fi beneficiare ale tehnicii de reproducere umană asistată din cauza dificultăţilor de a procrea pe cale naturală, iar, pe de altă parte, racolarea unor tinere din România, cu vârsta între 18 şi 30 de ani, care, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 800 şi 1.000 de lei, consimţeau să doneze ovocitele necesare realizării tehnicii de fertilizare "in vitro" şi, implicit, să se supună procedurii medicale care implică stimularea ovariană pe cale artificială şi recoltarea ovocitelor.

Procurorii au descins, în noaptea de 19 spre 20 iulie, la sediul clinicii şi au depistat 30 de persoane pregătite pentru realizarea fertilizării "in vitro". Embrionii ce urmau a fi implantaţi fuseseră obţinuţi în cadrul clinicii urmare a fertilizării ovocitelor prelevate, contra cost, de la donatoare, în săptămânilor anterioare şi fără a exista acordul Agenţiei Naţionale pentru Transplant privind acreditarea acestei activităţi. AGERPRES/(Eusebi Manolache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Patronul şi secretara clinicii Sabyc vor fi eliberaţi din arest Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, şi secretara Cecilia Borzea vor fi puşi în libertate, luni, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererile acestora de eliberare din arest sub control judiciar.
Cererea de eliberare a medicului Harry Mironescu, amânată pentru 20 august Bucureşti, 7 aug /Agerpres/ - Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, pentru data de 20 august, discutarea cererii de eliberare din arest sub control judiciar a şefului clinicii Sabyc, medicul israelian Harry Mironescu.