Cele mai citite
 


Hugo Chavez recunoaşte că a fost operat de cancer în Cuba
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele venezuelean socialist Hugo Chavez a recunoscut joi că a fost operat de o tumoare canceroasă în Cuba, dar a dat asigurări că este pe drumul spre recuperarea completă, într-un mesaj pentru naţiune transmis de la Havana şi preluat de toate posturile de radio şi de televiziune venezuelene, relatează agenţiile internaţionale de presă.
"Testele au confirmat existenţa unei tumori, cu prezenţa unor celule canceroase, care a necesitat o a doua intervenţie care a permis ablaţiunea totală a acestei tumori", explicat şeful statului, care a adăugat că este încrezător că se va recupra în totalitate.

Chavez a fost spitalizat de urgenţă la 10 iunie în timp ce sa afla în vizită oficială la Havana şi supus unei prime operaţii pentru eliminarea unui abces pelvian, o acumulare de puroi în zona inferioară a abdomenului, conform unor surse oficiale.

Liderul în vârstă de 56 de ani a părut grav şi emotiv în primul său discurs către naţiune după operaţia de la Havana, care a confirmat speculaţiile că ar putea suferi de o problemă serioasă.

"Apreciez profund demonstraţiile de solidaritate ale venezuelenilor şi ale altor popoare surori", a afirmat el.

Chavez nu a oferit nicio informaţie despre momentul când se va întoarce în Venezuela şi nici nu a numit un înlocuitir temporar la conducerea statului.

Analiştii susţin că o absenţă prelungită ar putea determina lupte interne în rândul aliaţilor săi - dintre care niciunul nu are carisma sa - şi declanşa apeluri pentru alegeri anticipate din partea formaţiunilor de opoziţie care se pregătesc de scrutinul din 2012AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doar 1% dintre femeile care au nevoie de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie Aproximativ 1% dintre femeile care au nevoie de operaţii de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul Dragoş Zamfirescu, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Floreasca' Bucureşti...
Boala preşedintelui Hugo Chavez tulbură apele din politica Venezuelei Operaţia preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, diagnosticat cu o formă de cancer, bulversează Venezuela, ţară unde armata a făcut un apel la fidelitate faţă de şeful statului aflat la tratament în Cuba, cu un an înaintea unor alegeri prezidenţiale de importanţă capitală, informează AFP.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...