Cele mai citite
 


Ion Rotaru: Proiectul de stimulare financiară a medicilor s-a blocat probabil pentru că iniţiativa a plecat de la Brăila
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale s-a blocat la Ministerul Finanţelor probabil pentru că iniţiativa a plecat de la Brăila.
'Iniţiativa judeţului Brăila de stimulare a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale, soluţie care nu afectează bugetul de stat, ci ţine doar de hotărârea autorităţilor locale, este blocată în continuare la Ministerul Finanţelor. Iată că o soluţie simplă, care ar putea să dea rezultate, nu se doreşte a fi aplicată, probabil pentru că a plecat din judeţul Brăila şi nu de la autorităţile centrale. Probabil asta este singura explicaţie, pentru că nu văd una plauzibilă şi care să aibă un suport real', a declarat Stancu.
Proiectul privind stimularea financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este o propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
'Se află site-ul ministerului propunerea Brăilei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personală şi nu este singura. Am mai propus despărţirea publicului de privat în spitale. Consiliile judeţene şi primăriile, care consideră că pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicală să poată aloca bani de la bugetele locale, în funcţie de nişte criterii, care vor fi propuse de spital şi aprobate în plenul CJ', a declarat Bunea Stancu.
Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile sanitare administrate de autorităţile locale care acceptă să participe la proiectul ministerului va beneficia, lunar sau trimestrial, de venituri suplimentare în bani de la bugetul autorităţii locale.
Printre criteriile ce vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii se află comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare a pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatorul Ion Rotaru: Blocarea la Ministerul Finanţelor a proiectului de stimulare financiară a medicilor este lipsită de logică Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, la Brăila, că blocarea la Ministerul Finanţelor a proiectului de stimularea financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este lipsită de logică, în condiţiile în care banii nu vin de la bugetul central al...
Programul pilot de stimulare financiară a personalului din spitale, propunerea preşedintelui CJ Brăila Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că propunerea CJ de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi că ea va sta la baza proiectului ordonanţei de...
Senatorul Ion Rotaru: Va fi emisă OUG de reglementare a programului de stimulare financiară a personalului din spitale Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, spune că ministrul Attila Cseke i-a confirmat că, în maxim două săptămâni, va fi emisă ordonanţa de urgenţă care reglementează programul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Brăila: Control de amploare dispus de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un control de amploare a fost dispus de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, o echipă de la Bucureşti fiind prezentă toată această săptămâna în unitatea spitalicească brăileană, după cum a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului, Mihail Iugulescu.
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...