Cele mai citite
 


Rusia reia importurile de legume din Spania şi Danemarca
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia ridicat embargoul asupra legumelor provenind din Spania şi Danemarca, după ce a reluat, pe 28 iunie, importurile de legume din Olanda şi Belgia, a anunţat vineri şeful serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko.
Rusia a interzis pe 2 iunie importurile de legume din toate ţările Uniunii Europene, din cauza focarului generat de bacteria infecţioasă E.coli.
"După examinarea tuturor circumstanţelor şi a nivelului de răspândire a maladiei din aceste ţări, livrările de legume din Danemarca şi Spania au fost autorizate", a spus şeful Rospotrebnadzor, citat de Interfax.
Ghennadi Onişcenko a ţinut să precizeze anterior că accesul legumelor europene pe piaţa rusă va fi posibil respectând o anumită schemă: ţara trebuie să trimită o cerere Serviciului sanitar rus şi, în cazul undei decizii favorabile, fiecare lot de legume exportat trebuie să fie însoţit de un certificat special, ce garantează securitatea producţiei.
În context, Onişcenko a menţionat că Olanda este cel mai mare furnizor de legume pe piaţa rusă - o treime din valoarea producţiei importate, în sumă de 2,5 miliarde de euro, provine din această ţară.
Uniunea Europeană exportă anual 1,1 milioane de tone de legume proaspete către Federaţia Rusă, în valoare de 600 de milioane de euro. Principalele ţări membre exportatoare de legume spre Rusia sunt Polonia, Olanda, Germania, Spania şi Belgia.AGERPRES/(Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia reia importul legumelor din Polonia Rusia a decis să reia importul legumelor din Polonia, aceasta fiind a şaptea ţară căreia i se ridică embargoul impus de Moscova la începutul lunii iunie din cauza bacteriei infecţioase E.coli, a anunţat marţi medicul sanitar şef rus, Ghennadi Onişcenko.
Rusia va ridica toate interdicţiile impuse statelor UE asupra importului de legume crude Rusia va ridica toate interdicţiile impuse asupra importului de legume crude din statele membre ale Uniunii Europene începând de marţi, 9 august, a anunţat preşedintelui agenţiei naţionale ruse pentru protecţia consumatorului, potrivit Reuters.
Rusia reia importurile de legume din Olanda şi Belgia (oficial) Rusia reia marţi importurile de legume din Olanda şi Belgia, în urma embargoului impus de Serviciul sanitar rus Rospotrebdandzor pe 2 iunie.
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
Ucraina a interzis importul mai multor tipuri de legume din UE Ucraina a interzis temporar importul a o serie de legume din ţările Uniunii Europene /UE/, fără să ofere dovezi oficiale privind desfăşurarea de teste pentru detectarea virusului E.Coli, informează publicaţia ucraineană Liga, citând surse din cadrul Serviciului Fitosanitar al Ucrainei. Pe lista produselor...