Cele mai citite
 


Sucurile fără zahăr nu sunt cu mult mai bune pentru sănătate, comparativ cu cele cu zahăr
sâmbătă, 2 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Oncologie, Mancam sanatos
 

Două noi studii au identificat o serie de legături între aşa-numitele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr, şi o stare a sănătăţii mai precară, conform site-ului LiveScience.com.

Persoanele care susţin că beau două sau mai multe astfel de sucuri fără zahăr pe zi, au înregistrat o creştere a circumferinţei taliei de până la 6 ori mai mare decât la persoanele care nu consumă astfel de sucuri, conform cercetătorilor de la Centrul pentru Medicină al Universităţii Texas, din San Antonnio.

Un al doilea studiu a ajuns la concluzia că îndulcitorul aspartam, deseori folosit în compoziţia băuturilor răcoritoare fără zahăr, duce la creşterea nivelului de zahăr în sângele şoarecilor bolnavi de diabet.

"Concluziile acestor studii indică faptul că promovarea băuturilor răcoritoare dietetice ca alternative sănătoase la băuturile răcoritoare cu zahăr este o greşeală. Băuturile răcoritoare dietetice pot avea 0 calorii, dar nu şi 0 efecte negative", a explicat unul dintre coordonatorii acestor studii, Helen P. Hazuda, profesor la Şcoala de medicină a Universităţii Texas.

Studiul privind creşterea circumferinţei taliei a fost realizat pe un grup de 474 voluntari ce au fost urmăriţi medical timp de 10 ani. Grupul consumatorilor de băuturi răcoritoare dietetice au înregistrat creşteri ale circumferinţei taliei cu 70% mai mari comparativ cu cei care nu consumau astfel de băuturi răcoritoare.

Grăsimea abdominală reprezintă un risc major pentru declanşarea anumitor tipuri de diabet, boli cardiovasculare, cancer şi alte condiţii cronice.

În studiul realizat pe cobai, oamenii de ştiinţă au oferit aspartam, un îndulcitor fără calorii, unor şoareci bolnavi de diabet. Un grup de cobai a fost păstrat drept martor, fără să primească aspartam. După trei luni, cobaii care au primit aspartam aveau deja un nivel ridicat al zahărului în sânge, comparativ cu cei care nu au primit acest îndulcitor în alimentaţie.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Îndulcitorii artificiali ar putea creşte riscul de diabet (studiu) Îndulcitorii artificiali, folosiţi în ultimii ani pe scară largă ca mijloace de prevenire a obezităţii şi diabetului, ar putea determina schimbări metabolice şi contribui la agravarea riscurilor de diabet, arată un studiu publicat miercuri şi preluat de AFP.
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Abuzul de zahăr este la fel de dăunător penru sănătate ca şi alcoolul Profesorul Didier Raoult, specialist în boli infecţioase tropicale emergente la Facultatea de Medicină din Marsilia, pune în discuţie în Le Point consumul exagerat de zahăr şi produse zaharoase.
Este necesara restrictionarea consumului de zahar? In septembrie 2011, Natiunile Unite au declarat ca pentru prima data in istoria umanitatii, afectiuni cronice necontagioase precum boli cardiace, cancer sau diabet constituie o mai mare povara pentru sanatate decat bolile infectioase, fiind responsabile anual pentru 35 de milioane de morti. ...