Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română aniversează 135 de ani
duminică, 3 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română, în parteneriat cu Televiziunea publică, va organiza, duminică, Gala Crucii Roşii - 135 de ani de umanitate.
În cadrul galei va fi prezentat proiectul social "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici", ai cărui beneficiari sunt bătrânii singuri, cu afecţiuni cardiace.
Acest program va fi realizat atât cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii Române, cât şi cu ajutorul îngrijitorilor specializaţi în acest tip de activitate, care le vor oferi vârstnicilor suport psihologic şi diferite servicii la domiciliu.
Voluntarii vor avea în dotare un kit pentru evaluarea şi monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor, care le va permite transmiterea datelor medicale către un centru de monitorizare.
"Din nefericire, trăim o perioadă în care mii de vârstnici, bolnavi şi singuri, au ajuns bunicii nimănui. Această etapă vulnerabilă a existenţei este o realitate pe care toţi o vom parcurge. Unii dintre noi, norocoşii, au alături familia sau prietenii. Ceilalţi, deloc puţini şi încercaţi de crunta singurătate, au nevoie de sprijinul semenilor pentru alinarea suferinţei. Pentru aceştia, proiectul 'Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici', inaugurat de Crucea Roşie Română, reprezintă garanţia că există cineva preocupat de sănătatea lor, de asigurarea unui trai decent şi demn, care să le aducă liniştea atât de necesară, la finalul unei vieţi greu încercate", a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.
Proiectul se desfăşoară în prezent în trei judeţe (Bacău, Covasna, Hunedoara) şi necesită fonduri substanţiale pentru a putea fi dezvoltat la nivel naţional.
Gala Crucii Roşii are ca scop colectarea de fonduri în vederea derulării acestui proiect, ca o soluţie de ajutorare a persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa şi care au nevoie de îngrijire la domiciliu.
Toţi românii îşi vor putea arăta solidaritatea faţă de semenii lor vârstnici donând 2 euro sau 10 euro astfel: în reţeaua Romtelecom: 0900.900.904 - donaţie de 2 euro/apel, 0900.900.906 - donaţie de 10 euro/apel şi în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote: 876 - donaţie de 2 euro/sms.
Liniile telefonice şi numărul de sms vor fi deschise până la data de 30 iulie 2011. Acestea sunt oferite gratuit de operatori şi nu se percepe TVA.
Cu prilejul acestei aniversări vor fi oferite distincţii unor persoane care au avut o contribuţie remarcabilă de-a lungul timpului în viaţa Crucii Roşii Române şi va fi lansată o emisiune filatelică specială.
La eveniment vor participa personalităţi din diferite domenii - Margareta Pâslaru, Loredana, Marcel Pavel, Nicolae Voiculeţ, Mariana Bitang şi Octavian Belu, Cezara Dafinescu, Venera Arapu, Florina Cercel, Mihai Trăistariu şi Andrei Păunescu.
Gala va fi transmisă în direct atât pe postul naţional de televiziune, cât şi pe TVR Internaţional, între orele 21,10 - 23,50. Emisiunea va fi prezentată de Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Română a aniversat 135 de ani Crucea Roşie Română a marcat împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare prin organizarea galei - 135 de ani de umanitate, în cadrul căreia a fost lansat, duminică seară, proiectul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici", menit să ajute persoanele în vârstă care nu au pe nimeni să le ajute şi au probleme...
Crucea Roşie Română a lansat programul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici" Crucea Roşie Română a lansat, în cadrul Galei 135 de ani de umanitate, proiectul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici", informează un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.