Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ca ambulanţele, poliţia şi pomierii să aibă prioritate oriunde
duminică, 3 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, sâmbătă, presei, că va depune un nou proiect legislativ pentru ca intervenţia ambulanţelor şi poliţiei să aibă prioritate oriunde.
"Sper ca el să nu aibă aceeaşi soartă ca cel al 'benzii roşii de urgenţă' din jurul spitalelor pe care trebuiau să circule doar maşinile ce deservesc urgenţele, precum ambulanţe, poliţie, pompieri, aprobat cu înţelepciune de membrii Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, dar respins de plenul Parlamentului deşi nu presupunea cheltuieli suplimentare. Aceeaşi soartă a avut-o şi proiectul ce prevedea existenţa defibrilatoarelor în spaţii publice. Sper ca măcar de această dată parlamentarii să se gândească că şi ei pot fi trataţi de urgenţă de cei de la  ambulanţă şi că viaţa oricărui cetăţean depinde de promptitudinea intervenţiei", a afirmat Tudor Ciuhodaru, care este medic de urgenţe.
Declaraţia vine în contextul în care, sâmbătă, o ambulanţă ce aparţine SAJ Neamţ a fost izbită frontal de un taxi pe bulevardul Independenţei din Iaşi, în timp ce transporta o pacientă la Spitalul de Neurochirurgie.
Femeia a fost preluată rapid de ambulanţa Iaşi şi transportată la Spitalul de Neurochirurgie, iar şoferul de pe ambulanţă a fost dus la fostul Spital Clinic de Urgenţe, acum secţie exterioară a Spitalului "Sf. Spiridon".
Ciuhodaru a subliniat că sunt din ce în ce mai multe cazuri în care ambulanţelor aflate în misiune nu li se facilitează accesul pe străzile oraşelor, iar intervenţia de urgenţă sau desele transporturi între spitale se desfăşoară cu dificultate. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Ambulanţă avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă O ambulanţă care se afla în trafic cu semnalele acustice şi luminoase pornite a fost avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă în zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Iaşi: Femeie înjunghiată cu un cuţit în stradă; victima - transportată la Spitalul 'Sf. Spiridon' Un echipaj medical de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat, la 112, să intervină pentru a acorda îngrijiri în cazul unei femei care a fost înjunghiată în torace cu un cuţit, pe o stradă din centrul oraşului.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical Medicul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ ce prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor (UPU) de către poliţie.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...