Cele mai citite
 


Nataţie: Brazilianul Cesar Cielo, campion mondial, a fost depistat pozitiv
duminică, 3 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Înotătorul brazilian Cesar Cielo, campion mondial la probele de 50 şi 100 m liber, a fost depistat pozitiv la un diuretic, furosemid, a informat vineri Confederaţia braziliană a sporturilor acvatice (CBDA)
Controlul a fost efectuat în luna mai 2011, cu ocazia Campionatelor de nataţie ale Braziliei.
Codul mondial antidoping plasează acest diuretic în categoria produselor care maschează utilizarea produselor dopante.
Urme de furosemid au fost descoperite în eşantioane provenite de la Cesar Cielo, sportivul care are în palmares şi o medalie olimpică de aur, la 50 m liber, la JO de vară de la Beijing.
CBDA l-a avertizat pe Cielo şi a transmis tot dosarul la Federaţia internaţională de nataţie (FINA). Pe de altă parte, CBDA a anulat, în mod temporar, toate performanţele lui Cielo, care, la recente Campionate Naţionale a câştigat cinci titluri şi a obţinut un loc doi.
Un purtător de cuvânt al CBDA a anunţat că Cielo şi alţi sportivi, printre care se află Nicolas dos Santos, Henrique Barbosa şi Vinicius Waked, au renunţat la contra-expertiză
Se poate spune că anunţul a căzut prost pentru Cesar Cielo, cel care se pregătea pentru CM de nataţie din China, de la finalul acestei luni.
AGERPRES (AS/A. Bunescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocurile Europene Baku 2015: Primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan Tânărul boxer albanez Rexhildo Zeneli (19 ani), participant la Jocurile Europene 2015 de la Baku, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, acesta fiind primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan, a anunţat Comitetul Olimpic European într-un comunicat.
Dopaj: Vladimir Putin ironizează sistemul autorizaţiilor pentru utilizarea terapeutică a medicamentelor Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat sistemul de autorizaţii pentru utilizarea terapeutică a medicamentelor (AUT) din lumea sportului, scos la lumină de grupul de hackeri ruşi Fancy Bears, care au pătruns ilegal în computerele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).
Epilogul afacerii de dopaj sanguin Puerto, marţi, la Madrid Procesul afacerii Puerto, al cărui epilog este prevăzut marţi la Madrid, a pus, fără îndoială, într-o lumină crudă sistemul de dopaj organizat de dr. Eufemiano Fuentes şi de cei 4 co-acuzaţi, dar s-a vădit destul de sărac în revelaţii cu impact sportiv.
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Dopaj: Comitetul Olimpic Spaniol apără succesele sportului local Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a apărat miercuri succesele sportului din ţara sa, care se confruntă în prezent cu afacerea Contador şi cu acuzaţiile de dopaj venite din Franţa, relatează AFP, citată de Agerpres.
Afacerea Puerto - Agenţia mondială antidoping deplânge decizia de distrugere a pungilor de sânge Agenţia mondială antidoping (AMA) a deplâns decizia justiţiei spaniole de a-i refuza accesul la cele peste 200 de pungi cu sânge care i-au fost confiscate în 2006 doctorului Eufemiano Fuentes, condamnat la un an de închisoare, marţi, în cadrul afacerii de dopaj Puerto.