Cele mai citite
 


Un nou tratament pentru hipertensiune arterială
duminică, 3 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe piaţa din România, potrivit unui comunicat de presă al companiei producătoare.
Produsul, sub formă de comprimate cu concentraţia de 40 mg şi 80 mg, este varianta generică ce le oferă pacienţilor acelaşi efect terapeutic cu cel al produsului original, fiind însă mult mai accesibil şi este compensat.
Deşi reprezintă terapii moderne cu eficienţă foarte bună şi tolerabilitate superioară, sartanii sunt încă foarte puţin utilizaţi din cauza faptului că preţul mare al variantelor originale a făcut ca până acum clasa să aibă o evoluţie modestă.
Reducerea costurilor prin apariţia genericelor face ca valenţele pozitive ale acestor molecule să fie folosite din ce în ce mai mult, aşa cum se întâmplă în statele europene.
Medicamentul, în particular, a dovedit suplimentar şi beneficii în ceea ce priveşte profilaxia cardiovasculară. Astfel, indicaţiile de prescriere ale acestuia se adresează unui număr foarte mare de pacienţi, dată fiind prevalenţa mare a hipertensiunii arteriale şi a factorilor de risc asociaţi.
Conform datelor statistice referitoare la hipertensiunea arterială esenţială extrase din studiul SEPHAR 2005, prevalenţa în rândul populaţiei adulte a înregistrat o valoare de 40,1%, dintre pacienţii cu hipertensiune arterială descoperiţi doar 39% primind tratament specific şi numai 7% dintre aceştia având valorile tensionale corectate la valorile recomandate de ghiduri.
Hipertensiunea arterială netratată corespunzător reprezintă un factor de risc major pentru patologii foarte grave: accident vascular cerebral, infarct miocardic acut, insuficienţă cardiacă cronică şi altele, toate aceste elemente fiind răspunzătoare pentru creşterea semnificativă a morbi-mortalităţii, creşterea suferinţei şi a riscului de handicap al pacienţilor, precum şi pentru creşterea cheltuielilor de spitalizare şi tratament. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O alternativă generică pentru hipertensiune Un nou medicament generic pentru hipertensiune şi afecţiuni renale a fost lansat pe piaţa românească, se arată într-un comunicat remis presei de producător.
Un nou medicament pentru hipertensiune Un procent de doar 39% dintre românii cu hipertensiune arterială urmează un tratament antihipertensiv şi numai 7% din totalul hipertensivilor au valori controlate ale tensiunii arteriale, susţin specialiştii.
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Micardis a depășit bariera de 50 de milioane pacienți-ani experiență, la cea de-a cincisprezecea aniversare La cea de-a cincisprezecea aniversare de la aprobarea Micardis® (telmisartan) de către Administraţia pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, Boehringer Ingelheim a anunțat că experiența clinică cu acest blocant al receptorului pentru angiotensină II (BRA)...
Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
Campanie de informare şi responsabilizare a românilor privind factorii de risc cardiovascular Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite în cadrul Campaniei care se va derula în perioada 28 mai - 2 iunie 2012, în 18 oraşe, având drept scop conştientizarea în rândul populaţiei a factorilor de risc cardiovascular şi a consecinţelor acestora asupra...