Cele mai citite
 


Bacteria E.coli, idendificată în sticle cu apă îmbuteliate în Cehia
luni, 4 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Periculoasa bacterie E.coli, care a provocat o gravă epidemie de diaree hemoragică în Europa, a fost idenficată în sticle cu apă "Aquila Aquilinea", la controale efectuate de autorităţile din domeniul siguranţei alimentare din Cehia, informează RIA Novosti, duminică.
În total, 33.000 de sticle cu apă din acestă marcă au fost retrase de compania producătoare 'Karlovarske mineralni vody', care a averizat că nu trebuie consumată apă îmbuteliată sub această marcă având ca termen de expirare 20 mai 2012.

Agenţia rusă de presă reaminteşte că bacteria E.coli a provocat îmbolnăvirea a peste 4.000 de persoane, dintre care 50 au murit, şi că, până acum mai multe produse, provenind din diverse ţări, au fost suspectate ca fiind la originea gravei epidemii. AGERPRES/(Cristina Mac)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
Număr alarmant de E.coli, înregistrat în reţeaua de alimentare cu apă a capitalei daneze Locuitorii mai multor cartiere din Copenhaga au fost îndemnaţi, vineri seara, de către autorităţile capitalei daneze să fiarbă în mod obligatoriu, înainte de consum, apa provenită din reţeaua de alimentare a oraşului, după ce în aceasta fuseseră înregistrate valori extrem de ridicate de E.coli, informează...
Epidemie de E.coli: UE ar trebui să-şi regândească sistemul control al produselor (Onişcenko) Uniunea Europeană ar trebui să-şi regândească măsurile de control şi supraveghere a circulaţiei produselor alimentare, bunurilor şi serviciilor, afirmă medicul sanitar-şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko într-un articol publicat în ediţia de luni a oficiosului rusesc Rossiiskaia Gazeta.
Peste 50 de morţi într-o epidemie de diaree din Haiti Port-au-Prince, 21 oct /Agerpres/ - Peste 50 de persoane au murit în ultimele zile în mai multe oraşe din Haiti în urma unei epidemii de diaree însoţită de stări de vomă provocate de slaba calitate a apei potabile, au informat joi autorităţile sanitare naţionale, citate de AFP.
MS: Institutul 'Cantacuzino' a infirmat prezenţa E.coli la al doilea copil decedat la "Marie Curie" Bucureşti, 16 feb /Agerpres / - Institutul Naţional "Cantacuzino" a infirmat prezenţa bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul "Marie Curie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Germania/E.coli: Bilanţul deceselor a crescut la 22; germenii de fasole din Germania par a fi sursa contaminării Autorităţile sanitare din Germania au afirmat că germeni de fasole produşi în nordul Germaniei par a fi sursa de contaminare cu bacteria E.coli, care a generat o gravă epidemie de diaree hemoragică, informează, duminică, AP, adăugând că bilanţul victimelor a crescut deja la 22 de morţi.