Cele mai citite
 


Cluj: Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti
luni, 4 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti a prilejuit, sâmbătă seara, un spectacol grandios, susţinut cu entuziasm, timp de trei ore, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", de cei 1.180 de tineri care au încheiat primul ciclu de pregătire profesională la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, ce va fi urmat, în anii ce vin, de rezidenţiat şi de examenele de specializare.
Rectorul UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a salutat, în deschiderea festivităţii, prezenţa invitaţilor - ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Andrei Andreicuţ, prefectul Florin Stamatian, primarul Sorin Apostu, rectorii universităţilor de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Târgu-Mureş - precum şi a numeroşilor reprezentanţi ai mediului academic clujean.
ÎPS Andrei Andreicuţ a binecuvântat promoţia 2011 a UMF, amintindu-le, totodată, tinerilor absolvenţi că "vor desfăşura cea mai frumoasă misiune din lume".
În discursul rostit la festivitate, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a afirmat că UMF Cluj-Napoca "are o anvergură internaţională" şi speră ca mulţi dintre absolvenţii ei să se dedice carierei academice.
"Privindu-vă, orice confuzie de gen este imposibilă: voi faceţi parte din genul excelent. Vă îndemn să nu uitaţi să fiţi generoşi cu România prin munca pe care o veţi desfăşura, pentru că România v-a dat posibilitatea să deveniţi ceea ce sunteţi. Vă mai îndemn să fiţi întotdeauna încrezători în opiniile voastre şi să faceţi cât mai mult sport", le-a spus absolvenţilor ministrul Educaţiei.
În cadrul festivităţii au fost desemnaţi "Decanii de Suflet" ai facultăţilor din UMF: conf. dr. Dan Mihu - medicină, prof. dr. Ovidiu Oniga - farmacie şi asist. dr. Horaţiu Rotaru - medicină dentară. Au urmat alocuţiunile decanilor de promoţie ai facultăţilor şi premierea şi discursurile şefilor de promoţie ale programelor de studiu în limba română - Mădălina Grigore (media 9,82), în limba engleză - Lan Cheong Wah Fabienne Nancy (media 9,57) şi în limba franceză - Tendayoudabany Sivashalini (media 9,21) de la Facultatea de Medicină, precum şi Petruţa Emilia Gecan (media 9,71) şi Omar Boukhris (media 8,24 - linia de studiu în limba franceză) de la Facultatea de Medicină Dentară.
Absolvenţii celei de a 62-a promoţii a UMF din Cluj-Napoca, toţi îmbrăcaţi în robe şi cu toci pe cap, au depus Jurământul lui Hipocrate şi au predat, simbolic, colegilor lor din anii V şi VI cheia universităţii. Seara târziu, festivitatea s-a încheiat cu intonarea imnului studenţesc "Gaudeamus igitur" şi cu un spectaculos foc de artificii.
Din totalul de 1.180 de absolvenţi ai promoţiei 2011 a UMF din Cluj-Napoca, 265 de tineri provin din 22 de ţări ale lumii. Facultatea de Medicină are 656 de absolvenţi, de Medicină Dentară - 312, iar de Farmacie - 212. Numărul fetelor - 765, este mai mare decât cel al băieţilor - 415. AGERPRES/ (A, AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Iaşi: Burse pentru studenţii medicinişti în cadrul proiectului MedCAREER Peste 700 de burse în valoare de 800 de lei sunt acordate studenţilor ce au parcurs etapa de consiliere on-line şi de grup în cadrul proiectului MedCAREER derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, prin intermediul Facultăţii de Medicină Dentară
Cluj: Ministrul Daniel Funeriu participă la festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă, sâmbătă, la festivitatea de absolvire a promoţiei de studenţi 2011 a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.