Cele mai citite
 


Iaşi: Căpuşele au băgat un mire în spital
luni, 4 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un mire a fost adus, duminică dimineaţa la secţia exterioară a Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost muşcat de căpuşe în timp ce făcea fotografiile de nuntă.
Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost adus la spital chiar de către mireasă, după ce a fost muşcat de căpuşe în timp ce făcea fotografiile de nuntă în faţa Palatului Culturii.
Medicul de gardă Tudor Ciuhodaru a declarat că este necesară impunerea, printr-un proiect legislativ, efectuarea la un interval de trei luni a dezinsecţiilor pe domeniul public pentru prevenirea bolii Lyme (datorată muşcăturii de căpuşă - n.r).
Conform medicului, măsura este necesară, întrucât numărul persoanelor venite la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe a crescut în mod alarmant, zilnic fiind tratate câte două - trei astfel de cazuri.
"România este cuprinsă în zona de răspândire a bolii Lyme, iar unele zone sunt considerate endemice, chiar dacă diverse raţiuni implică sau nu recunoaşterea acestei boli pe plan naţional. Expansiunea căpuşelor este rapidă şi se consideră că în America boala Lyme a devenit la fel de răspândită ca şi SIDA, iar Europa este invadată deja de căpuşe, în Letonia existând chiar păduri unde accesul publicului este interzis datorită invaziei de căpuşe", precizează medicul. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Candidatul PNL la primăria municipiului reşedinţă de judeţ vrea să îmbunătăţească sistemul medical Candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi eurodeputatul Cristian Buşoi, că vrea să transforme Spitalul Sfântul Spiridon într-o unitate medicală municipală, după ce Spitalul Regional de Urgenţă va fi dat în folosinţă.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Buzău: 18 persoane înţepate de căpuşe în ultimele două săptămâni Un număr de 18 persoane s-au prezentat în ultimele două săptămâni cu înţepături de căpuşă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Sibiu:14 persoane au ajuns în week-end la SJU cu înţepătură de căpuşă; sute de sibieni cer dezinsecţie în oraş Un număr de 14 sibieni s-au prezentat în ultimele două zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital public din judeţ, cel din municipiul Sibiu, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.