Cele mai citite
 


A crescut numărul accidentelor cerebrale pe fondul caniculei
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hidratare
 

Suceava, 4 aug /Agerpres/ - Zece persoane vârstnice au ajuns, în ultimele 24 de ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de urgenţe ''Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava, cu probleme neurologice cauzate de căldură.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Tiberiu Brădăţan, a declarat, marţi, că în ultimele zile a crescut numărul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 60 şi 70 de ani care au ajuns la UPU cu probleme de sănătate, după expunere un timp mai îndelungat la soare.

Brădăţan a precizat că numai luni şi marţi s-au înregistrat câte zece vârstnici cu afecţiuni neurologice, o jumătate dintre aceştia reprezentând cazuri grave care au presupus internarea.

El a explicat faptul că este vorba despre pacienţi cu accidente vasculare cerebrale ischemice sau hemoragice, cu sindroame vertiginoase, care au ajuns la spital deoarece, din declaraţiile acestora sau ale aparţinătorilor, au stat mai mult în soare.

Totodată, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat că numărul solicitărilor a crescut din cauza accidentelor cerebrale, favorizate de căldură, dar şi de variaţiile bruşte de temperatură. AGERPRES/(Silvia Marcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapia trombolitică, o metodă aplicată cu succes pacienţilor cu accident cerebral la UPU Oradea Terapia trombolitică este aplicată cu succes la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean din Oradea, astfel că deja câţiva pacienţi aflaţi în stare gravă şi-au revenit la normal prin utilizarea acestei metode terapeutice care, de altfel, este practicată de mai mulţi ani în spitale...
Vrancea: Canicula a mărit numărul solicitărilor la Ambulanţă Servicul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat, luni, pentru circa 100 de cazuri de leşin din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile.
Un pacient în stare gravă şi-a revenit total prin terapie trombolitică la UPU Oradea Un bărbat de 51 de ani cu accident vascular cerebral ischemic, hemiplegie pe partea dreaptă a corpului şi infarct miocardic şi-a revenit total în doar câteva ore prin terapia trombolitică aplicată la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean din Oradea, primul din ţară care o practică...
Ponta: UPU de la 'Grigore Alexandrescu' e acum la nivel european; Guvernul a alocat 28 de milioane de lei Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'', că Guvernul a alocat pentru această investiţie 28 de milioane de lei de la buget şi că, în perioada următoare, va fi finalizat întreg sistemul...
Managerul Spitalului Judeţean Brăila: UPU funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical, respectiv 8 din 24 de medici, ceea ce îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii...
MS cere personalului din serviciile de urgenţă activarea planurilor de măsuri pentru caniculă Ministerul Sănătăţii (MS) a solicitat, vineri, direcţiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanţă şi unităţilor de primiri urgenţe activarea planurilor de măsuri pentru zilele de caniculă.