Cele mai citite
 


Bihor: Înscrieri online pentru tabăra de medicină montană MASH, din Padiş
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii sau studenţii medicinişti care doresc să participe la cea de-a 16-a ediţie a Medical Adventure School in Holiday (MASH) se pot înscrie online până pe 25 iulie, evenimentul urmând să se desfăşoare în perioada 1 - 8 august, în Munţii Bihor, Zona Padiş, Platoul Glăvoiu.
''În România nu avem încă, aşa cum există în alte ţări din Europa, medicină montană, fiind o preocupare de-a noastră să promovăm în ţară o asemenea pregătire integrată. Nu prea mai avem personal specializat ca medici care să intervină la salvări în munte, motiv pentru care organizăm aceste tabere MASH, pentru o oferi, să zicem, o degustare studenţilor care ar putea să se specializeze apoi în acest domeniu'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Hadrian Borcea, medicul şef SMURD Bihor şi coordonatorul taberei MASH.
La ediţia din acest an a taberei MASH sunt aşteptaţi studenţi şi medici care doresc să se perfecţioneze în materie de intervenţii în situaţii speciale, dar şi alte persoane care vor să fie un sprijin real pentru serviciile speciale de salvare, numărul maxim de participanţi fiind de 50. Până în prezent s-au înscris, potrivit site-ului mash.ro, 12 studenţi.
Taxa de înscriere este de 300 lei dacă este achitată până pe 25 iulie. După această dată, până în 1 august inclusiv, este de 350 lei.
Medical Adventure School in Holiday, tabăra de instruire pentru intervenţii în situaţii speciale, este un program iniţiat în 2001 în cadrul unui parteneriat mai amplu între organizaţiile, serviciile şi instituţiile implicate în salvarea în situaţii speciale. În primii ani, s-a organizat şi o tabără de iarnă, pe lângă cea estivală.
Având invitaţi cu experienţă din ţară şi din Uniunea Europeană, cursanţii vor participa la stagii de prim ajutor (suport vital de bază şi suport vital avansat), traumatologie, intervenţii în caz de dezastre, search & rescue (căutare şi salvare), tehnica speologiei alpine, orientare montană, deontologie montană, utilizarea tehnologiilor moderne în situaţii de salvare. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: O nouă tabără MASH pentru studenţii medicinişti, axată pe misiuni de salvare montane Cincizeci de studenţi la medicină din întreaga ţară vor participa, începând de vineri şi până pe 10 august, la misiuni de salvare în Peştera Gheţarul de la Barsa, alături de colegii de la Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor, dar şi pe trasee montane supraterane din zonă.
Bihor: Tabără MASH pentru pregătire în medicina de urgenţă în situaţii speciale Unicul proiect de acest gen din ţară, Tabăra MASH - Medical Adventure School in Holiday, va reuni, în perioada 1-8 august, 65 de studenţi medicinişti din ţară şi medici rezidenţi de medicină de urgenţă, în zona de campare Glăvoi, din Munţii Bihor.
Bihor: Tabăra MASH din Padiş, prima iniţiere pentru viitorii medici din serviciul de urgenţă Oradea, 1 aug /Agerpres/- Experienţe noi, provocări, informaţii bogate privind salvările în situaţii speciale, dar şi distracţie la munte sunt aşteptările celor 60 de studenţi medicinişti din toată ţara care au plecat joi, din faţa Facultăţii de Medicină din Oradea, în Tabăra MASH, din Padiş.
Bihor: Studenţi din toată ţara, în tabăra MASH, pentru a învăţa salvările în situaţii speciale Tabăra MASH va oferi participanţilor, majoritatea medici şi studenţi, ocazia să vadă şi un alt tip de medicină, care, fără a face rabat la calitate, are alte priorităţi decât medicina de "asfalt", practicată în spitale sau oraşe, la modul curent, a declarat marţi directorul taberei, dr. Hadrian Borcea...
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".