Cele mai citite
 


Braşov: Spitalele din judeţ au bani doar până în luna octombrie
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 13 spitale din judeţul Braşov au fonduri pentru desfăşurarea activităţii, alocate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, doar până la începutul lunii octombrie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dr. Elemer Wusinczky.
"Din experienţa anilor trecuţi, ştim că, în luna octombrie, va fi o rectificare bugetară şi vor fi alocate fondurile necesare pentru funcţionare până la sfârşitul anului. Suma totală alocată în acest an pentru spitale este de 132,7 milioane de lei, faţă de 178 de milioane anul trecut, ceea ce reprezintă 74,33%. Din această sumă, cel mai mult - 35,37% - se alocă Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, care tratează 3.200 de cazuri pe lună, iar cel mai puţin - 1,91% - spitalului din oraşul Rupea, cu precizarea că fondurile au fost alocate ţinând cont de clasificarea spitalului", a spus Wusinczky.
Fonduri mai mici cu aproape 40% au fost alocate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru medicamentele gratuite şi compensate. Dacă anul trecut a fost alocată suma de 113 milioane de lei, în acest an pentru farmacii s-au alocat doar 71,1 milioane de lei, ceea ce înseamnă 63,3% faţă de anul trecut.
"Este într-adevăr o sumă mică, dar nu cunosc motivele reducerii acesteia", a spus directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Dr. Elemer Wusinczky a precizat că instituţia pe care o conduce are pe rolul instanţelor de judecată - Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel - un număr de 871 de procese pentru contestaţii la executare silită şi anulare titlu executoriu ale contribuabililor.
"Numai pe rolul Judecătoriei Braşov avem un număr de 591 de dosare. Am făcut deja 52 de recursuri din care 25 la Curtea de Apel. Până acum au fost date două sentinţe irevocabile, în defavoarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate", a spus Elemer Wusinczky.AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.