Cele mai citite
 


Buzău: Conducerea DGASPC solicită demisia directorului centrului unde a murit un copil
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a solicitat luni demisia şefului Centrului pentru copii cu handicap sever nr. 8, unde în urmă cu două săptămâni a murit un copil.
Directorului centrului, dr. Anca Bistriceanu, i se impută tăinuirea evenimentului, cât şi lipsa nemotivată de la serviciu în ziua producerii tragediei.
"Responsabilitatea îi revine în totalitate şefei centrului, doctorul Anca Bistriceanu, care a absentat nejustificat de la locul de muncă şi a informat conducerea că este în concediu de odihnă, deşi era de fapt prima zi de muncă după efectuarea concediului de odihnă. I-am solicitat demisia, dar a refuzat. Îi cer să-şi dea demisia pentru că altfel o voi demite după finalizarea anchetei administrative", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful DGASPC Buzău, Claudia Roşioru.
La rândul său, dr. Anca Bistriceanu susţine că va demisiona abia după finalizarea anchetei.
"A fost un accident nefericit, nu mă consider vinovată. Am lipsit din centru pentru că aveam de luat două zile recuperare. Copilul nu a murit pentru că am lipsit eu. La momentul producerii evenimentului masa era în etapa premergătoare, un copil a furat un crenvurşti, iar victima i l-a luat din mână. Nu am înştiinţat-o pe directoare pentru că am fost în stare de panică şi am reacţionat încercând să salvăm copilul", a precizat, pentru AGERPRES, dr. Anca Bistriceanu.
Pe 22 iunie, un băiat de 10 ani, cu handicap sever şi multiple internări în spital, abandonat de mamă la naştere, a murit înecat cu o bucată de crenvurşti. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Un nou centru destinat copiilor cu autism Un centru de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism unde 19 copii beneficiază de asistenţă de specialitate s-a deschis în cadrul Complexului de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din Buzău.
Buzău:44 de nou-născuţi, abandonaţi la naştere În primele nouă luni din acest an, 44 de nou-născuţi au fost abandonaţi la naştere şi au fost preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.
Prahova: Angajaţi ai unui centru de reabilitare neuropsihică, sancţionaţi după ce o pacientă a născut Un număr de 11 angajaţi ai Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, după ce o pacientă internată de 21 de ani în această instituţie a rămas însărcinată...
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Buzău: Noi angajaţi la Protecţia Copilului Consiliul Judeţean Buzău a aprobat marţi angajarea a 20 de asistenţi maternali de către Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.