Cele mai citite
 


Galaţi: Investiţie în energie regenerabilă la Spitalul Clinic de Urgenţă
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi va beneficia de o instalaţie solară pentru producerea apei calde menajere în cadrul unui proiect finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, bugetul total al proiectului este de 1,3 milioane lei, contribuţia CJ Galaţi fiind de aproximativ 500.000 lei.
''Prin implementarea acestui proiect încercăm să acoperim, integral sau parţial, prin sistemul clasic-solar, necesarul anual de apă caldă menajeră pentru pacienţi şi personalul de specialitate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului. Cred că este un exemplu bun dat de noi pentru gestionarea eficientă a problemelor de mediu şi pentru a arăta că instituţiile publice se pot implica în folosirea surselor alternative de energie în beneficiul cetăţenilor'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Chebac.
Lucrarea va consta în montarea a 154 de panouri solare plane şi a două boilere de cinci mii litri fiecare pentru producerea apei calde menajere care se foloseşte la bucătărie, igienizare şi grupuri sanitare.
În prezent, necesarul de apă caldă menajeră a spitalului este asigurat de o centrală termică echipată cu două cazane de abur şi două cazane de apă caldă, funcţionând pe gaz.
Centrala termică nu este prevăzută cu vase de acumulare pentru apa caldă menajeră şi consumurile de vârf de apă caldă nu pot fi asigurate. În perioada rece a anului, cele două cazane de apă caldă funcţionează la capacitate nominală, asigurând atât necesarul de energie termică pe încălzire, cât şi cel de apă caldă menajeră, iar pe timpul verii instalaţia funcţionează la parametrii reduşi (sub 20% din capacitate), acest tip de funcţionare ducând la reducerea randamentului, creşterea consumului de combustibil şi îmbătrânirea instalaţiei şi cazanelor.
Prin implementarea noului sistem de conversie a energiei solare în energie termică folosind panourile solare şi care are un randament al conversiei cuprins între 77 şi 85% se asigură completarea funcţionării centralei termice şi prelungirea duratei de viaţă a acesteia, totul ţinând cont şi de protecţia mediului înconjurător şi reducerea consumului de combustibil natural şi implicit scăderea tuturor costurilor la utilităţi şi întreţinere. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Programul de vizite a fost resticţionat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se restricţionează la două ore, în intervalul orar 15,00-17,00, începând cu 1 martie, a anunţat luni biroul de presă al unităţii sanitare.
Galaţi: Operaţie de prelevare de organe în premieră la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei O operaţie de prelevare de organe de la un bărbat de 42 de ani, aflat în moarte clinică, s-a efectuat în premieră şi s-a încheiat cu succes, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.
Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
Galaţi: Prefectură - Electrica a remediat defecţiunile; nu au fost înregistrate victime şi nici accidente industriale Galaţi, 23 nov /Agerpres/- Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a activat grupa operativă de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, ca urmare a cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter, produs sâmbătă seara, la ora 21,14, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Prefecturii...
Galaţi: Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat, duminică, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Judeţul Galaţi, după care au plecat în judeţ, pentru a inspecta zonele grav afectate de inundaţii.
Galaţi: Maternitatea Spitalului Judeţean a primit clasificarea 'Spital Prieten al Copilului' Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Andrei'' a fost desemnată, cu sprijinul ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România, 'Spital Prieten al Copilului', în conformitate cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al...