Cele mai citite
 


Sălaj: Proiect pentru un portal interclinic pediatric
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii din Sălaj ar putea beneficia de servicii medicale mai bune ca urmare a creării unui portal informatic ce ar putea interconecta Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj - Napoca şi Spitalul Municipal Dej.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a semnat deja un parteneriat cu unităţile spitaliceşti menţionate, în vederea implementării unui proiect cu finanţare europeană care are ca scop crearea unui portal informatic de tip e-sănătate, prin care medicii din spitalele partenere să facă schimb de informaţii medicale în vederea îmbunătăţirii serviciilor de sănătate acordate copiilor.
Proiectul "Portal Interclinic Pediatric", în valoare totală de peste 5,7 milioane de lei, urmează să fie propus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", domeniul de intervenţie "Dezvoltarea şi creşterea serviciilor publice electronice", operaţiunea "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar".
"Prin acest proiect se urmăreşte realizarea unui sistem informatic de tip portal e-sănătate şi atingerea unor ţinte precum accesul cetăţenilor, în special al copiilor, la servicii de calitate, prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale, oferirea de servicii integrate de sănătate, colaborarea interprofesională, eficienţa costurilor, îmbunătăţirea serviciilor de sănătate, încadrarea în strategia Ministerului Sănătăţii şi armonizarea cu standardele Uniunii Europene", a declarat, luni, Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Printre rezultatele aşteptate se află facilitarea accesului părinţilor sau al tutorilor, precum şi al personalului medical la Fişa Electronică a copiilor, optimizarea fluxului de activităţi medicale, prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale, oferirea unor servicii integrate de e-sănătate, colaborarea inter-profesională, scăderea costurilor, îmbunătăţirea serviciilor de sănătate şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu.
De asemenea, se va realiza şi dotarea cu tehnică de calcul şi soft ce vor permite o mai bună gestionare a datelor pacienţilor. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Finanţare privată de peste 200.000 de lei pentru Spitalul Judeţean Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a primit din partea unei companii private locale o sponsorizare de peste 200.000 de lei, suma urmând a fi utilizată pentru achiziţionarea de mobilier şi echipament medical.
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...