Cele mai citite
 


Timiş: Rezultatele slabe la Bacalaureat obligă universităţile să organizeze o sesiune de admitere suplimentară
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rezultatele la examenul de Bacalaureat din această sesiune obligă universităţile din Timişoara să organizeze o a doua sesiune de admitere, în toamnă.
'Rezultatele extrem de slabe la examenul de Bacalaureat ne afectează şi pe noi, în condiţiile în care numărul absolvenţilor de liceu care au promovat Bacul este foarte redus, este de aşteptat ca universităţile să organizeze o sesiune suplimentară în toamnă. Şi noi ne pregătim pentru o nouă sesiune, în septembrie. Este firesc să aibă şansa de a accede în învăţământul superior şi cei care nu au luat acum examenul de maturitate', a declarat luni, pentru AGERPRES, secretarul Comisiei de Educaţie din Senat, rectorul Universităţii Politehnica 'Traian Vuia' Timişoara, Nicolae Robu.
Senatorul apreciază că rezultatele foarte slabe de la Bac reflectă gradul de pregătire real al elevilor, în condiţiile organizării mai corecte a Bacalaureatului, când nu s-a mai putut copia şi nici nu s-au mai putut da indicaţii.
'Acest lucru arată că ceea ce s-a întâmplat în anii precedenţi a fost un lucru incorect şi este bine că în acest an s-a făcut ordine', a adăugat Robu, care a estimat că tinerii au un potenţial suficient de mare pentru a învăţa în vară şi să promoveze Bacul la toamnă.
Universitatea de Vest Timişoara va fi obligată şi ea să organizeze admitere şi în toamnă, deoarece, potrivit rectorului prof. univ. dr. Ioan Talpoş, aici sunt peste 6.000 de locuri.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, deputatul Iosif Ştefan Drăgulescu, apreciază pozitiv modul în care s-a desfăşurat bacalaureatul, deoarece 'România trebuie să facă schimbările necesare. De la primul om până la ultimul profesor din ţară, trebuie să gândim la strategia din învăţământ. Reforma din învăţământ se face cu bani, iar, dacă ne oprim doar la declaraţii, că educaţia este o prioritate, atunci, ne merităm soarta. Nu se poate face reformă în învăţământ cu oameni săraci'.
La bacul din această sesiune, doar puţin peste 31% dintre cei aproape 7.000 de absolvenţi de clasa a XII-a din Timiş au promovat, iar nouă unităţi din judeţ au înregistrat o performanţă negativă că promovabilitatea a fost zero (UMT, Agricol, MIU, CFR, Silvic, Azur, Orţişoara, 'Ioan Slavici' şi Socrates) şi nu s-a înregistrat nicio medie de 10. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Universitata de Vest şi cea de Medicină încep examenele de admitere Universitatea de Vest Timişoara (UVT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' încep examenele de admitere.
Pregătire academică și burse pentru liceenii și absolvenții de liceu romi pasionați de medicină Programul de Dezvoltare Personală Profesioniști romi în domeniul medical lansează la 1 octombrie 2012 cea de-a patra sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT ȘI BURSE adresat liceenilor și absolvenților de liceu romi care își doresc ca în 2013 să susțină examenul de admitere în cadrul unei...
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.
Timiş: Medici români contribuie la înfiinţarea unui centru de microchirurgie reconstructivă în Polonia Prof. dr. Mihai Ionac şi conf. dr. Lucian Jiga, din cadrul Universităţii de
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti