Cele mai citite
 


Tulcea: Audieri în cazul scandalului cailor din Delta Dunării
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorul Ştefan Răileanu a fost luni audiat de membrii Comisiei de deontologie a medicilor veterinari din judeţul Tulcea, după ce, în urmă cu aproape două luni, a fost acuzat că a denigrat profesia de medic veterinar.
La ieşirea din şedinţa Comisiei, Ştefan Răileanu, a declarat că acuzaţiile sunt nefondate şi că a recuzat Comisia, ca urmare a faptului că unii dintre ei sunt angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinară (DSV), conduse de Marilena Tertiş, autoarea reclamaţiei în urma căreia este anchetat.
'Am fost acuzat că am promovat în presă faptul că prin serviciile veterinare se aplică rele tratamente. Dar eu nu am spus că DSV a făcut aşa ceva. Am spus doar ce am văzut şi nu am acuzat pe nimeni de rele tratamente. (...) Eu nu mă voi opri până nu-i voi determina să aducă dotări pentru a-i putea capacita pe medicii veterinari să nu facă greşeli. (...) Aş vrea să se facă dreptate, altfel voi merge în altă parte până o voi găsi, pentru că ştiu că ce am făcut a fost bine, ştiu că nu am greşit, ştiu că sunt încolţit şi că trebuie doar să mă bat chiar de-mi curge sânge. Vreau doar să-mi fac meseria corect', a afirmat Ştefan Răileanu.
El a mai spus că luni cabinetul său a fost închis şi că este posibil ca şi clubul său hipic să fie închis, susţinând că niciodată nu a luat cai din Deltă pentru clubul său.
'Cabinetul mi-a fost închis, printr-o hârtie semnată de preşedintele Colegiului medicilor veterinari, Marian Avram, ceea ce înseamnă că nu mai am dreptul să-mi exercit meseria. Am avut un control şi au fost găsite trei deficienţe, iar, în loc să am parte de un nou control pentru a se verifica dacă am remediat problemele, mi se închide cabinetul. Ar fi trebuit, săptămână trecută, să particip la un concurs hipic la Bacău, dar nu mi s-au eliberat autorizaţiile pentru transportul cailor, deşi în alte dăţi mi s-a eliberat autorizaţia, iar organizatorii concursului au amânat competiţia. Nu ar fi exclus să-mi închidă clubul', a declarat Ştefan Răileanu.
La rândul său, preşedintele Comisiei de deontologie a medicilor veterinari din judeţul Tulcea, Costel Costea, a declarat că până în prezent nu s-a luat nicio decizie în cazul cercetătorului Ştefan Răileanu.
'Domnul doctor a predat nişte documente explicite, în opinia sa, care se analizează, se vor da răspunsuri, apoi ne vom întâlni din nou. Nu se va lua nicio hotărâre până nu analizăm toate aspectele acestui caz. Nu pot oferi nicio concluzie preliminară. Au fost doar audieri. În ceea ce priveşte cererea de recuzare a unor membri ai Comisiei, cei în cauză vor da un răspuns în termen de şapte zile', a menţionat preşedintele Costea.
Pe 18 mai, asociaţia Vier Pfoten a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi DSV cu privire la situaţia cabalinelor din comuna CA Rosetti care ar fi fost lovite şi neîngrijite într-un ţarc din apropiere de Letea, cele două instituţii susţinând că vor fi sancţionate persoanele vinovate de rele tratamente aplicate animalelor, în funcţie de rezultatele anchetei. Două zile mai târziu, un camion cu circa 50 de animale, dintre care 19 cu anemie infecţioasă, a plecat din CA Rosetti spre Brăila. Transportul animalelor a fost oprit în localitatea Ianca, o fermă din apropiere fiind de acord cu găzduirea cailor pentru o perioadă limitată de timp, poliţiştii brăileni sancţionându-l pe şoferul camionului cu o amendă de 20.000 de lei pentru rele tratamente aplicate cailor. AGERPRES - FOTO FLUX/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Ultimii cai din ferma de la Urleasca au fost transportaţi în Delta Dunării Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) a finalizat proiectul pentru promovarea turistică a cailor crescuţi în stare de semi-sălbăticie în zona Letea, potrivit fundaţiei Vier Pfoten, care sâmbătă a adus la Tulcea ultimii 19 cai rămaşi în ferma din satul Urleasca, judeţul Brăila...
ANSVSA: Fiecare cal din Pădurea Letea trebuie să aibă proprietar Fiecare cabalină semi-sălbatică din Pădurea Letea trebuie să aibă un proprietar (persoană fizică, juridică, ONG, Consiliu Local etc), iar animalul trebuie să fie identificat şi controlat din punct de vedere al stării de sănătate, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare...
Tulcea: Proiect Vier Pfoten pentru caii din Delta Dunării Asociaţia neguvernamentală Vier Pfoten doreşte scoaterea cailor din Pădurea Letea, arie naturală strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), şi amenajarea unei zone doar pentru caii crescuţi în stare de semi-sălbăticie.
DSVSA Tulcea susţine că Vier Pfoten foloseşte fără drept un ţarc mobil Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea susţine că asociaţia Vier Pfoten utilizează fără voia sa ţarcul mobil pentru adăpostirea cailor din Letea, precizând că, până în prezent, nu s-a putut efectua identificarea cabalinelor care au fost aduse în Deltă din...
Tulcea: Acţiuni de supraveghere a aglomerărilor de păsări din Deltă Agenţii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) monitorizează aglomerările de păsări din Rezervaţie, astfel încât să poată interveni dacă se va constata lipsa surselor de hrană ale acestora.
MDRT şi Vier Pfoten au semnat 'Protocolul de la Letea' Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi coordonatorul de proiecte din cadrul asociaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, au semnat duminică, la Cardon, Delta Dunării, un acord de colaborare pentru protejarea cailor din Letea, pe fondul nemulţumirii localnicilor.