Cele mai citite
 


Vâlcea: Toţi medicii de familie au semnat noul contract cu CJAS
marţi, 5 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi medicii de familie din judeţul Vâlcea au semnat noul contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
"Toţi cei 222 de medici de familie din judeţul Vâlcea au semnat noul contract de prestări servicii medicale cu CJAS, valabil până la 31 decembrie anul acesta, cu posibilitatea de prelungire. Nu au fost obiecţii, cu excepţia celor înaintate chiar azi de dr. Cristiana Bărăgănescu, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie (APMF). Dar şi dumneaei a semnat noul contract. La nivelul spitalelor, singura unitate care nu a semnat noul contract este Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, care se află în proces de fuziune cu Spitalul Judeţean", a declarat, luni, directorul CJAS Vâlcea, ec. Rodica Mărginean.
În urmă cu o lună, preşedintele APMF, dr. Cristiana Bărăgănescu, afirma că medicii de familie din Vâlcea vor refuza semnarea noului contract-cadru deoarece acesta îi transformă pe medicii de familie în birocraţi şi mai puţin în furnizori de servicii medicale.
"Pur şi simplu, noi va trebui să facem muncă de hârţogari, acte, contabilităţi, informatizare şi multe alte operaţii conexe care reduc timpul acordat consultaţiei propriu-zise. Vor creşte costurile, se vor diminua cu până la 30% veniturile prin schimbarea punctului şi prin modificarea procentului între capitaţie şi servicii. Vor fi mulţi medici care, probabil, vor încerca să ofere mai multe servicii medicale în goana după bani, dar şi aici ne întâlnim cu o restricţie, mă refer la raportarea unei boli o dată la trei luni de parcă omul ar trebui să se îmbolnăvească la termen precis", declara atunci, pentru AGERPRES, preşedintele APMF din Vâlcea.
Potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru perioada 2011 - 2012, publicat pe site-ul CNAS, raportul plăţii per capita şi pe serviciu este de 50% - 50%. Valoarea punctului "per capita" este unic pe ţară - 2,56 lei -, calculat în funcţie de fondurile aprobate cu această destinaţie. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Cristiana Bărăgănescu (APMF Vâlcea): Prevederile noului contract-cadru îi transformă pe medicii de familie în birocraţi Prevederile noului contract-cadru îi transformă pe medicii de familie în birocraţi şi mai puţin în furnizori de servicii medicale, consideră preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie din Vâlcea, Cristiana Bărăgănescu.
Vâlcea: Aproape jumătate dintre medicii de familie au depus dosarul pentru noul contract-cadru Peste 100 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus dosarele pentru a semna noul contract-cadru, a declarat, joi, preşedintele CJAS Vâlcea, ec. Rodica Mărginean.
Doar 4 medici de familie din Vâlcea nu eliberează reţete, potrivit conducerii CJAS Doar patru medici de familie din judeţul Vâlcea au recunoscut că nu eliberează reţete, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS, Rodica Mărginean.
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Vâlcea: 90% dintre medicii de familie nu vor semna noul contract-cadru cu CAS Aproximativ 90% dintre medicii de familie vâlceni nu vor semna noul contract-cadru cu Casa de Asigură de Sănătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie din judeţ, dr. Cristiana Bărăgănescu.
Vâlcea: CJAS achită serviciile medicale în limita sumelor din contracte Unităţile sanitare din judeţul Vâlcea au primit plăţile stipulate în contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Constantin Pleşoianu, directorul acestei instituţii.