Cele mai citite
 


Antreprenorii români care au câştigat bătălia cu criza
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anca Vlad, care detine farmaciile Catena, familia Marcu, actionarul majoritar al MedLife, Sorin Gavrila si Cristinel Lungu, fondatorii distribuitorului Simba Invest, Constantin Toma (Grup Romet Buzau) si Dragos Paval (Dedeman) sunt antreprenorii români care au învins criza majorându-si afacerile cu rate cuprinse între 45 si 110% în perioada 2008-2010, scrie marţi Ziarul financiar.
Datele anuarului 'Cei mai mari jucatori din economie' arata ca în cei doi ani de recesiune, în care PIB-ul a scazut cu 10%, iar insolventele au devenit marea încercare a businessului antreprenorial românesc, câteva companii controlate de oameni de afaceri locali au apasat pedala extinderii si au câstigat cotă de piata.
Dedeman Bacau si-a dublat reteaua de magazine si a deschis 12 unitati în ultimele 30 de luni, extindere care a dus vânzarile companiei la 360 mil. euro anul trecut.
Tot extinderea a determinat dublarea vânzarilor farmaciilor Catena sau ale clinicilor MedLife.
Pe de alta parte, Constantin Toma, care controleaza holdingul Romet din Buzau, se numara printre putinii industriasi români care nu s-au confruntat cu scaderi abrupte de vânzari în aceasta perioada.
Anuarul ZF, lansat marţi, în cadrul evenimentului "Cei mai mari jucatori din economie - companii care au învins criza. Lectiile crizei pentru urmatoarea perioada de crestere economica", organizat de ZF în parteneriat cu PricewaterhouseCoopers, la BNR, aflat la a sasea editie, scaneaza din 2006 economia locala si a surprins evolutia a peste 700 de companii în anii de crestere, dar si în perioada de recesiune.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania 'Preţuri de criză' în farmaciile Catena Începând din luna octombrie farmaciile Catena desfăşoară o campanie pentru susţinerea persoanelor care nu-şi mai pot continua tratamentele.
Buzău: Tăriceanu - Situaţia este atât de gravă în sănătate, încât se impunea constituirea unei celule de criză Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Buzău, că situaţia din domeniul sănătăţii este "atât de gravă" încât se impune "nu un grup de lucru, ci o celulă de criză" care să analizeze şi să ia măsuri rapid de remediere a situaţiei.
Criză de medicamente în farmaciile din Grecia Grecia se confruntă cu o gravă criză de medicamente în contextul în care companii multinaţionalele farmaceutice au oprit furnizările din cauza crizei economice şi a preocupărilor că medicamentele vor fi exportate prin intermediari deoarece preţurile sunt mai mari în alte ţări europene, relatează cotidianul...
Vânzări de aproape 10 miliarde de dolari de medicamente contrafăcute în Europa, potrivit unei companii de medicamente Vânzările de medicamente contrafăcute în Europa au ajuns la aproape 10,5 miliarde de dolari, numai anul trecut fiind confiscate mai mult de jumătate de milion de astfel de medicamente pe continent, potrivit datelor furnizate de o companie de medicamente.
Buzău: Patru puncte deschise pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă În municipiul Buzău au fost deschise miercuri patru puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, iar în cele câteva zeci de farmacii din acest oraş dar şi din Râmnicu Sărat s-au constituit puncte de prim ajutor anticaniculă.
Peste 50% dintre persoanele care au efectuat testul de osteodensitometrie au fost identificate cu modificări ale mineralizării osoase ceea ce reprezintă un risc important de osteoporoză La finalul campaniei gratuite de testări pentru depistarea riscului de osteoporoză, desfasurată în perioada 24 septembrie – 22 octombrie a.c., sub umbrela „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”, și în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu, peste 50% din totalul persoanelor participante...