Cele mai citite
 


Cazurile de depresie la femeile care avortează au crescut cu 380% (La Razon)
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La un an de la intrarea în vigoare a Legii pentru sănătate sexuală şi reproductivă, care cuprinde şi prevederi referitoare la liberalizarea întreruperii voluntare a sarcinii, cotidianul La Razon scrie că, în ciuda datelor furnizate de Asociaţia clinicilor acreditate pentru avorturi cu privire la scăderea numărului intervenţiilor, adevărul este că în unele comunităţi autonome, nu acesta este cazul. De asemenea, publicaţia atrage atenţia asupra creşterii cazurilor de depresie la femeile care au decis întreruperea sarcinii.
În Las Palmas, scrie cotidianul menţionat, numărul avorturilor a crescut cu peste 20% de la intrarea în vigoare a normei.

Mai mult, potrivit Esperanzei Puente, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei Red Madre, una din consecinţele uitate ale avorturilor este sindromul post-intervenţie. 'Pentru medici, problema asta nu există. Nu există specialişti care să trateze această dereglare şi în fiecare zi vin la noi tot mai multe femei la care apare (sindromul, n.r.) deodată, la zece sau chiar douăzeci de ani de la întreruperea sarcinii', spune ea.

Iar cazurile femeilor care suferă de acest sindrom a crescut exponenţial, cu 380%, potrivit datelor Fundaţiei menţionate, după ce aici au venit în 2010 4.000 de femei care au cerut ajutor pentru a trece peste problemele psihologice apărute după avort. Cotidianul La Razon prezintă cazul unei peruane de 22 de ani care regretă că a decis să facă avort şi care ar fi vrut să păstreze copilul, căruia îi dăduse şi un nume.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
OMS: Violenţa împotriva femeilor este o 'epidemie' Una din trei femei a fost în cursul vieţii victima abuzurilor fizice sau sexuale, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, definind acest fenomen ca 'o problemă globală de sănătate de proporţiile unei epidemii', informează vineri setimes.com.
Depresia poate fi contagioasă (studiu) În anumite împrejurări şi profiluri psihologice, vulnerabilitatea la depresie poate trece de la un om la altul. A spune că depresia este 'transmisibilă' pare exagerat, dar observaţiile unei echipe de la Universitatea Notre Dame (Indiana, SUA) tind să confirme ipoteza că 'gândurile negative' (pe care...
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...
HIPOTIROIDIA Hipotiroidia apare in conditii in care glanda tiroida produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar fi necesari organismului, aceasta ducand la “incetinirea” a numeroase functii ale organismului uman. Este mai frecventa pe masura avansarii in virsta, la femei si la persoane ce au rude de...