Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor din Prahova, în litigiu cu Casa de Asigurări de Sănătate
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ploieşti, 4 aug /Agerpres/ - Colegiul Medicilor (CM) Prahova intenţionează să acţioneze în instanţă Casa de Asigurări de Sănătate Prahova pentru neplata datoriilor restante către cabinetele medicilor de familie, potrivit declaraţiilor preşedintelui CM Prahova, dr.Simona Schnelbach.

Preşedintele CM Prahova a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că medicii de familie au declanşat protestul în urmă cu opt zile, iar în data de şase august va avea loc o conferinţă extraordinară în care se va decide reprezentarea în instanţă a medicilor de familie de către Colegiul Medicilor pentru a se solicita Casei de Asigurări de Sănătate Prahova plata datoriilor restante.

”În luna iulie s-a plătit doar 74 la sută din necesar pentru cabinetele celor peste 360 de medici de familie din judeţ”, a precizat Simona Schnelbach.

Dr.Mihaela Petrovici, medic primar în medicina de familie, a declarat că peste 200 de medici de familie din judeţ ameninţă că vor închide cabinetele, pentru că în actualul sistem acestea au devenit falimentare.

”Prin contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, un medic de familie de la un cabinet mediu, cu aproximativ 1.500 de pacienţi, primeşte între 6.000-7.000 de lei, bani care nu reprezintă însă salariul acestuia, ci plata angajaţilor cabinetului, a utilităţilor şi materialelor sanitare, iar în aceste condiţii sunt nevoiţi să aducă bani de acasă pentru funcţionarea cabinetelor”, a subliniat dr.Mihaela Petrovici.

Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, a mai afirmat că medicii de familie vor fi susţinuţi să-şi recupereze datoriile în instanţă, dar acest lucru nu este suficient pentru că problema nu este rezolvată în condiţiile în care aceste cabinete funcţionează numai din banii care vin de la Casa de Asigurări de Sănătate. În acest context, medicii de familie din Prahova strâng semnături pentru schimbarea actualei legi cu privire la medicina de familie, termenul limită de strângere a semnăturilor fiind data de 28 august. Semnăturile strânse atât în Prahova, cât şi în celelalte judeţe vor fi depuse la guvern, împreună cu soluţii pentru îmbunătăţirea actualei legislaţii în domeniu.

În Prahova funcţionează peste 360 de cabinete de medicină de familie. AGERPRES/(Ioana Zoica)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Medicina preventivă, în simpozion ştiinţific organizat de DSP, Facultatea de Medicină şi Colegiul Medicilor Aproape 200 de medici de familie, din reţeaua şcolară şi alţi specialişti bihoreni cu atribuţii în prevenţia medicală participă, miercuri, la Simpozionul ştiinţific "Împreună pentru Sănătate", organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, în colaborare cu Facultatea de Medicină (FMF) Oradea...
CAS Mureş: Majoritatea medicilor de familie refuză să distribuie cardurile de sănătate invocând că nu vor să devină poştaşi Directorul de Relaţii Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, Rodica Biro, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că majoritatea medicilor de familie refuză să preia cardurile de sănătate care nu au putut fi distribuite de Poşta Română, invocând faptul că nu vor să devină poştaşi...
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Tulcea: Deficitul de medici de familie şi de specialişti, nerezolvat de bonusuri financiare Sporul de 200% alocat începând de anul trecut veniturilor cabinetelor medicale din Delta Dunării nu a rezolvat problema deficitului de medici de familie şi specialişti din această zonă a României, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS).
Teleorman: Deficit de medici de familie în mai multe localităţi Aproape 20 de localităţi din judeţul Teleorman întrunesc condiţiile de încadrare cu medici de familie în zone deficitare, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), Mihaela Popa.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.