Cele mai citite
 


Consumul regulat de iaurt protejează dinţii copiilor de carii
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul regulat de iaurt poate reduce riscul cariilor dentare la copii, consideră oamenii de ştiinţă. Astfel, copiii care au consumat produse lactate de cel puţin patru ori pe săptămână s-au plâns de probleme cu dinţii cu 22% mai puţin decât cei care au procedat în mod similar doar o dată pe săptămână, potrivit unui studiu al unor cercetători japonezi, citaţi de Tha Daily Mail.
O echipă de experţi de la universităţile Tokyo şi Fukuoka şi-au extins investigaţiile asupra unui eşantion de peste 2.000 de copii în vârstă de trei ani. Ei i-au intervievat şi pe părinţii acestora, cu scopul de a afla ce mănâncă de obicei micuţii. Apoi, medicii stomatologi au evaluat starea dentară a copiilor participanţi la studiu. Rezultatele au arătat o legătură clară între consumul de iaurt şi o prevalenţă mai mică a cariilor, potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi.

În acelaşi timp, alte produse similare, cum ar fi untul, brânza şi laptele nu au avut niciun rol în starea dinţilor. Cercetătorii niponi sugerează că acest lucru se datorează tipului de proteine care se găseşte doar în iaurt, capabil să protejeze smalţul dentar la expunerea de acizi dăunători.

Acest studiu vine să confirme rezultatele unui experiment realizat anterior de o echipă de experţi din Australia, care a ajuns o concluzie similară.

În acelaşi timp, stomatologi din Marea Britanie avertizează că unele iarturi, în special cele cu fructe, conţin zahăr, iar consumul lor favorizează apariţia cariilor atât la copii, cât şi la adulţi.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou studiu confirmă binefacerile proteinelor slabe Consumul de proteine slabe, cum ar fi cele din nuci, carne de pui şi peşte reduce riscul de deces, spre deosebire de consumul de carne roşie, ouă şi produse lactate care poate spori acest risc, susţine studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, citat de agenţia France Presse.
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Consumul de iaurt poate reduce cu 28% riscul de diabet (studiu) Consumul regulat de iaurt şi de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime acţionează favorabil asupra riscului de a dezvolta un diabet de tip 2, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi menţionat marţi de site-ul passionsante.be...
Laptele de origine animala – bun sau rau pentru oameni? Laptele este unul din alimentele indelung promovate de medici si consumate pe scara larga la noi in tara. Este recomandat bebelusilor ca inlocuitor al laptelui matern, copiilor pentru a le intari oasele prin aportul de calciu furnizat, adultilor pentru combaterea si intarzierea osteoporozei etc...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...