Cele mai citite
 


Homosexualitatea - o boală, consideră un ministru indian
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Ministrul indian al sănătăţii i-a înfuriat pe activişti după ce a catalogat homosexualitatea ca fiind o 'boală' şi ceva 'complet nenatural' în timpul unei conferinţe consacrate SIDA, transmite marţi Associated Press.

Ministrul Ghulam Nabi Azad a declarat cu ocazia conferinţei desfăşurate luni că regretă că homosexualitatea a ajuns şi în India. Potrivit agenţiei americane de presă, el a exprimat astfel o opinie destul de răspândită în ţara sa conservatoare potrivit căreia sexul homosexual este un import occidental.

Relaţiile homosexuale au fost ilegale în India până în 2009, când Curtea Supremă de la New Delhi a abolit legea ce prevedea că întreţinerea de relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex putea fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

Circa 2,5 milioane de indieni suferă de SIDA, India fiind ţara cu cel mai important număr de persoane infectate cu HIV din Asia. Experţii susţin că marginalizarea persoanelor gay din India îngreunează lupta împotriva maladiei.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un ministru indian vrea ca testul prenatal de depistare a sexului copilului să fie obligatoriu Maneka Gandhi, ministrul indian pentru Femei şi Dezvoltarea Copilului, a propus obligativitatea testelor prenatale de depistare a sexului fătului, în vederea reducerii numărului mare de avorturi de fete, transmite marţi AFP. Acest tip de teste este interzis oficial în India, reglementarea fiind destinată...
Un nou studiu în favoarea circumciziei ca mijloc de luptă împotriva SIDA Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin dispuşi să facă sex neprotejat, relevă un nou studiu, realizat de cercetători americani, ce susţine circumcizia ca mijloc de luptă împotriva SIDA, relatează AFP.
Oficial iranian al sănătăţii: Imposibilitatea de a vorbi liber despre sex contribuie la creşterea cazurilor de infecţie cu HIV Imposibilitatea de vorbi deschis despre sex în Iran contribuie la creşterea cazurilor de infecţie cu HIV. virusul care provoacă SIDA, în urma întreţinerii de relaţii sexuale fără măsuri de protecţie, a recunoscut miercuri viceministrul iranian al sănătăţii, citat de agenţia oficială de presă Irna, conform...
SIDA: Tratamentul antiretroviral este mai eficient decât se prevăzuse Există o veste bună pentru lupta împotriva HIV: tratamentul antiretroviral împotriva transmiterii infecţiei cu virusul SIDA este chiar mai eficient decât fusese anunţat, relevă rezultatele unui studiu prezentat oficial luni la Roma, informează marţi cotidianul Le Parisien.
Număr record de infecţii cu virusul SIDA în Europa şi în Asia Centrală în 2014 (UE şi OMS) Un număr record de infecţii cu virusul SIDA (HIV) a fost înregistrat în Europa şi în Asia Centrală în 2014, dintre care aproape o treime au afectat imigranţii, au indicat joi Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu puţin înaintea Zilei mondiale de de luptă împotriva SIDA, marcată la...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil