Cele mai citite
 


Ibuprofenul şi aspirina pot provoca tulburări ale ritmului cardiac
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele folosite în mod obişnuit pentru calmarea durerilor, printre care ibuprofenul, pot creşte cu până la 40% riscul bătăilor neregulate ale inimii. Antiinflamatoarele, disponibile în supermarketuri şi farmacii, fuseseră asociate dinainte cu riscuri mai mari de atacuri cardiace şi infarcturi, scrie The Telegraph.
Un studiu realizat recent a arătat pentru prima dată o legătură între medicamente şi fibrilaţiile atriale, altfel spus tulburări de ritm sau bătăi neregulate ale inimii.

Experţii au analizat datele a 32.602 pacienţi cu fibrilaţii, din 1999 până în 2009. Persoanele care au început recent să folosească medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (NSAIDS), care includ ibuprofenul şi aspirina, prezentau un risc cu 40% mai mare să aibă fibrilaţii, adică patru noi cazuri pe an la 1.000 persoane. Formele mai noi ale medicamentelor, cunoscute ca inhibitori selectivi ai COX-2, au fost asociate cu o creştere cu 70% a riscului la noii utilizatori, altfel spus, şapte noi cazuri pe an la mia de persoane.

Persoanele mai în vârstă prezintă cel mai mare risc să sufere de fibrilaţii ca urmare a consumului de medicamente antiinflamatoare, iar pacienţii cu afecţiuni ale ficatului sau cu artrită reumatoidă sunt deosebit de vulnerabili când încep să ia inhibitori ai COX-2.

Studiul, publicat marţi în British Medical Journal, s-a desfăşurat pe datele medicale de la Aarhus University Hospital din Danemarca. Cercetătorii susţin că studiul arată că trebuie să se aibă grijă ca fibrilaţiile atriale sau tulburările de ritm cardiac să fie luate şi el în considerare, alături de riscurile cardiovasculare, când se prescriu NSAIDS. Prof. Henrik Toft Sorensen, care a condus studiul, spune că pacienţii cu boli cardiace pot lua în continuare medicamentele menţionate, dar trebuie să discute cu doctorul despre posibilele riscuri. Echipa de oameni de ştiinţă va continua cercetările pentru a afla care pacienţi sunt mai expuşi efectelor periculoase ale medicamentelor, încheie el.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aspirina poate reduce riscul de malanom la femei Aspirina ar putea avea şi un alt efect benefic pe lângă cel de analgezic şi cel de prevenţie împotriva infarctului, reducând riscul apariţiei melanomului, cel mai periculos tip de cancer de piele, la femei, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com.
Artrita reumatoida a mainilor Documentar animat privind artrita reumatoida a mainilor.
Ibuprofenul ar putea reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson (studiu) Consumul regulat de ibuprofen sau de alte medicamente anti-inflamatoare ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala Parkinson, arată un studiu desfăşurat de cercetători americani, menţionat de site-ul maxisciences.com.
Aspirina luată în doze mici, preventive, prezintă mai multe riscuri decât beneficii /studiu/ Riscurile asociate luării unei doze mici de aspirină în fiecare zi de către persoane care nu suferă de boli cardiovasculare depăşesc beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea unui accident cardiac, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană de specialitate Archives of Internal Medicine...
Tratamente la Marea Moarta oferite de centrul medical Shemere din Haifa prin MedSan Tours - Bolile reumatice Marea Moarta contine un rezervor unic de saruri, care ofera un potential special pentru balneoterapia in aer liber. Pacientii care sufera de orice fel de artrita sunt supusi tratamentelor care includ bai in Marea Moarta si in bazine care contin apa din Marea Moarta sau apa termala sulfuroasa de...
Două analgezice comune pot creşte riscul de probleme cardiace /studiu/ Două analgezice comune, ibuprofenul şi diclofenacul, pot creşte uşor riscul de probleme cardiace, dacă sunt luate în doze mari o perioadă lungă de timp, informează joi BBC, citând un studiu publicat în revista medicală Lancet. Deşi acest risc li se poate părea acceptabil unora dintre pacienţi, cercetătorii...