Cele mai citite
 


Igiena dentară contribuie la păstrarea fertilităţii la femei
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile care doresc să aibă un copil trebuie să aibă grijă de igiena lor dentară şi să folosească regulat aţa dentară, conform unui nou studiu realizat pe 4.500 de femei din Australia, transmite BBC.
Lipsa de igienă dentară este la fel de periculoasă pentru fertilitate ca şi obezitatea, întârziind concepţia în medie cu 2 luni.

Conform studiului prezentat la o conferinţă asupra fertilităţii organizată în Suedia, femeile cu o igienă a dinţilor precară au avut nevoie în medie de 7 luni pentru a rămâne însărcinate, în timp ce femeile cu o bună igienă dentară au avut nevoie doar de 5 luni.

Principala cauză a scăderii fertilităţii ar fi inflamaţiile care pot apărea în cavitatea bucală, inflamaţii care declanşează un lanţ cauză-efect metabolic ce are ca ultimă consecinţă scăderea fertilităţii.

O igienă precară a a cavităţii bucale a fost asociată deja cu anumite boli de inimă, cu diabetul de tipul 2 şi, în cazul bărbaţilor, cu o calitate mai slabă a spermei.

"Până acum nu au existat niciun fel de studii publicate pe tema relaţiei dintre bolile dinţilor şi gingiilor şi şansele femeilor de a rămâne însărcinate", a remarcat coordonatorul studiului, Prof. Roger Hart de la University of Western Australia.

Conform acestuia, femeile care doresc să aibă un copil trebuie să adauge şi o vizită la stomatolog pe lista pe care mai sunt enumerate renunţarea la fumat, la alcool şi menţinerea unei greutăţi normale.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Circa 80% din infarcturi ar putea fi evitate printr-o bună igienă a vieţii (studiu) Circa 80% din crizele cardiace ar putea fi evitate prin oprirea fumatului, adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi practicarea unei activităţi sportive regulate - este concluzia unui studiu desfăşurat timp de 11 ani de cercetători suedezi.
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi, informează un comunicat de presă al reţelei de sănătate Regina Maria.
O prea bună igienă ar duce la o creştere a riscului de Alzheimer Oameni de ştiinţă susţin "ipoteza igienei" ca posibil factor de risc pentru Alzheimer - ideea că în absenţa expunerii la germeni, virusuri şi paraziţi care să stimuleze sistemul imunitar, numărul îmbolnăvirilor de demenţă este în creştere în ţările bogate, conform unui material publicat de cotidianul...
Studiu: Peste 90% dintre părinţi susţin nevoia de informare în privinţa educării copiilor Peste 90% dintre părinţi susţin nevoia de informare în privinţa educării copiilor, principalele teme vizate fiind igiena zilnică, sănătatea, hrana, psihologia şi dezvoltarea minorului, relevă un studiu dat publicităţii marţi de Fundaţia "Copiii Noştri", în cadrul proiectului "Promovarea Strategiei Naţionale...
Mituri despre igiena intimă. Ce este corect şi ce nu? Igiena intimă feminină rămâne încă o temă tabu, în ciuda importanţei majore pe care aceasta o are în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei. Mai mult, lipsa de informare în legătură cu acest obicei zilnic poate cauza grave probleme de sănătate şi poate influenţa în mod serios viaţa de cuplu...