Cele mai citite
 


Maramureş: Bebeluşul dat unei familii doar cu procură din partea părinţilor, recuperat prin instanţă
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş a făcut toate demersurile legale pentru ca un bebeluş luat din maternitatea oraşului Borşa doar în baza unui act notarial să fie scos din familia în care se află acum.
Şeful DGASPC Maramureş, Nicolae Boitor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că instituţia a întocmit actele prin care un bebeluş abandonat de mamă în maternitatea spitalului orăşenesc Borşa a fost predat, doar în baza unui act notarial unei familii din localitate, să fie readus în spital.
"La sfârşitul săptămânii trecute, am depus o adresă la poliţie şi o solicitare pentru chemarea în instanţă a persoanelor care au încălcat legea, pentru recuperarea micuţei predate de spital doar în baza unui act notarial. Cred că în cel mai scurt timp instanţa o să-şi spună cuvântul, iar fetiţa să fie luată din familia unde se află acum. Din datele noastre, micuţa este crescută în condiţii minime de risc deoarece este bine îngrijită", a spus Nicolae Boitor.
Conform aceleiaşi surse, bebeluşul abandonat de mama sa în maternitatea spitalului orăşenesc Borşa a fost cedat, doar în baza unui act notarial, Silviei Valeria Bălan din localitate.
Silvia Valeria Bălan a declarat că a văzut bebeluşul în spital, cu ocazia unei vizite, iar fetiţa ei a insistat să o aducă acasă. Aceasta a spus că bebeluşul a fost luat acasă în urma unui act notarial încheiat între mama bebeluşului care şi-a dat consimţământul ca familia Bălan să se ocupe de creşterea fetiţei. Actul notarial între cele două părţi a fost încheiat pe 24 iunie.
Familia Bălan a mai înfiat o fetiţă în urmă cu zece ani de care se ocupă exemplar.
De asemenea, medicii secţiei maternitate din spitalul orăşenesc Borşa au spus că nu li s-a părut nimic suspect, din moment ce exista procură între cele două părţi, iar în acest caz nu se poate considera că bebeluşul ar fi fost luat abuziv din spital.
Directorul spitalului, dr. George Ştefănescu, a spus că familia Bălan a venit în spital cu o procură notarială pentru a putea lua copilul, iar ulterior au spus că îl vor readuce în spital pentru a fi internat în secţia pediatrie până va putea fi dat în plasament.
Potrivit dr. Ştefănescu, fetiţa, născută în luna mai, a fost părăsită de mamă în spital, aceasta susţinând că nu o poate întreţine.
Reprezentanţii DGASPC Maramureş au precizat că un copil nu poate fi luat dintr-o instituţie medicală în baza unui act notarial, chiar dacă există acceptul mamei naturale. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Posturile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suplimentate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman va avea în 2013 un număr de 667 de posturi, cu 12 mai multe decât în anul precedent, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, instituţia publică în subordinea căreia se află.
Mehedinţi: Anchetă privind decesul unui bebeluş de două săptămâni Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a declanşat luni o anchetă privind împrejurările în care a decedat, cu o zi în urmă, un copil de numai două săptămâni din comuna Braniştea.
Olt:Anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul copilului în vârstă de 8 ani, din comuna Icoana, cunoscut drept "micul Hercule" datorită performanţelor sale sportive, pentru a stabili dacă minorul a fost afectat de antrenamentele...
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Caraş-Severin: Anchete în cazul copilului de un an şi jumătate adus la spital cu multiple leziuni Direcţia Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin şi Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin au demarat anchete în cazul copilului de un an si trei luni, adus marţi la spital, cu multiple leziuni.
Olt: Direcţia pentru Protecţia Copilului a depus un denunţ împotriva tatălui "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, un denunţ împotriva lui Iulian Stroe, tatăl "micului Hercule", acuzat de rele tratamente aplicate minorului din cauză că bărbatul îşi determină copiii să facă exerciţii...