Cele mai citite
 


Mureş: Intervenţie medicală în premieră în Transilvania, la Centrul Medical Nova Vita
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de specialişti condusă de dr. Dragoş Popa a efectuat, marţi, la Centrul Medical Nova Vita din Târgu Mureş o intervenţie chirurgicală de extragere a colecistului, în premieră în Transilvania.
'Intervenţia reprezintă o noutate prin tehnica abordată, şi anume extragerea colecistului printr-o incizie minimă de 1,5 centimetri, care se efectuează la nivelul regiunii ombilicale. Această intervenţie este derivată din tehnica laparoscopică, care prevede extragerea colecistului prin realizarea a patru incizii minime la nivelul abdomenului', precizează un comunicat de presă al centrului medical.
Potrivit documentului, această operaţie asigură pe lângă vindecare şi integrarea pacientului în activităţile sociale cât mai rapid şi lipsa cicatricelor la nivelul peretelui abdominal, intervenţia fiind mascată de cicatricea ombilicală.
'Intervenţia efectuată astăzi a durat 60 de minute şi a fost efectuată de o echipă condusă de dr. Dragoş Popa - director medical al Nova Vita. Pacienta în vârstă de 76 de ani se simte bine şi după doar 24 de ore se va putea externa', mai precizează documentul citat.AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Operaţie de reconstrucţie a vezicii urinare, în premieră la Târgu Mureş O echipă de medici din cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, coordonată de dr. Călin Chibelean, a realizat în premieră o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a vezicii urinare din intestinul subţire, precizează un comunicat de presă al instituţiei dat joi publicităţii...
Operaţie de reconstrucţie a vezicii urinare la un pacient cu tuberculoză urogenitală, în premieră la Târgu Mureş O echipă de medici din cadrul Clinicii de Urologie a spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, coordonată de dr. Călin Chibelean, a realizat, în premieră, o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a vezicii urinare cu un segment de intestin subţire, la un pacient diagnosticat cu tuberculoză urogenitală...
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
Prima intervenţie laparoscopică de extirpare a unui chist renal uriaş, la Clinica de Urologie a SCJ Mureş Conducerea Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, realizarea primei intervenţii laparoscopice de extirpare a unui chist renal uriaş, operaţie în premieră în centrul medical Târgu Mureş.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...