Cele mai citite
 


Prea mult gingseng dăunează sănătăţii
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul excesiv de gingseng poate duce la efecte nedorite cardiace ce pot fi grave, arată exemplul unei paciente americane, citate în revista medicală de specialitate Journal of Electrocardiology, scrie site-ul passionsante.be.
Femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost spitalizată de două ori la urgenţă, în urma unor pierderi de cunoştinţă. De fiecare dată, analizele au pus în evidenţă tulburări ale ritmului cardiac, cu riscul fibrilaţiei ventriculare şi al morţii subite. La a doua internare în spital, medicii au aflat că femeia înghiţea zilnic, de şase luni, cantităţi astronomice de gingseng: patru litri de decoct pe zi, la care adăuga 70 cl de cafea. O bombă cu efect întârziat, apreciază medicii. Odată cu oprirea consumului de gingseng, tulburările cardiace au dispărut.

Autorii articolului, care nu pun la îndoială binefacerile gingsengului (luat în doze moderate), menţionează pericolele la care se expun cei care consumă orbeşte şi în mod abuziv aceste produse de fitoterapie, singure sau asociate cu alte substanţe (în acest caz, cu cafeina).AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în chirurgia toracică din România, realizată la Spitalul Militar Central Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" anunţă realizarea pe 31 martie în Secţia Chirurgie Toracică, în premieră pentru sistemul medical din România, a unei intervenţii chirurgicale de rezecţie a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea...
Premierul cere finalizarea urgentă a actulului normativ privind interzicerea plantelor halucinogene Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de săptămână viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Caraş-Severin: Centrul Multifuncţional din Bozovici, singura secţie a Spitalului Judeţean fără pierderi Centrul de Sănătate Mutifuncţional din Bozovici este, în prezent, singura secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa care nu înregistrează pierderi. Acesta a luat naştere prin intermediul unei asociaţii a comunităţii locale, formată din toate cele opt primării din Valea Almăjului, care asigură o...
Botoşani: Pierderi de peste patru milioane de lei pentru trei spitale, ca urmare a necomasării lor Trei spitale din judeţul Botoşani vor pierde anul acesta, în perioada 1 iunie-31 decembrie, peste patru milioane de lei, ca urmare a necomasării acestora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani,...
Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a cumpărat dezinfectanţi de la societăţi din judeţul Mureş Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a cumpărat dezinfectanţi, în valoare de 3.045 de lei, fără TVA, de la societăţile Axia Medical SRL şi Intercoop SRL, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, pe 27 mai.