Cele mai citite
 


Primele implanturi cu stenturi Allium în România
miercuri, 6 iulie 2011   ::   3 Comentarii :: :: Stiri
 
Rezultatele primelor implanturi cu stenturi Allium, realizate de specialiştii urologi de la departamentele de urologie de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul "Prof.dr. Theodor Burghele" şi Spitalul "Sfântul Ioan", relevă o serie de avantaje pe care pacienţii le pot avea comparativ cu tehnicile utilizate până acum.
Conf. dr. Viorel Jinga de la Spitalul "Prof. dr. Th. Burghele" a subliniat că aceste stenturi care se utilizează în cazul unor afecţiuni grave în urologie reduc disconfortul pacientului, care este manifestat în cazul schimbării dese a sondelor de plastic, disconfort legat atât de manevra chirurgicală în sine, cât şi de deplasările şi zilele de spitalizare repetate suprapuse peste un efort financiar implicit.
Acesta a subliniat că noile stenturi oferă şansa menţinerii tractului urinar fiziologic, în anumite cazuri rezolvate astăzi prin drenaj urinar extracorporal.
La rândul său, dr. Lazăr Octavian de la Spitalul Fundeni a evidenţiat că utilizarea acestor stenturi în practica urologică poate fi o alternativă la alte procedee chirurgicale care implică suferinţă şi durate de spitalizare de ordinul săptămânilor.
Stenturile au adaptabilitate clinică, nu permit creşterea de ţesut în interiorul lumenului şi reduc semnificativ riscul de formare de piatră şi calcifieri, sunt uşor de aplicat, sub anestezie loco-regională, iar îndepărtarea lor în caz de nevoie este simplă şi total atraumatică. În cazul pacienţilor cu afecţiuni maligne, care necesită intervenţii în zona urologică, acestea sunt de preferat.
Noua generaţie de stenturi urologice Allium Medical este disponibilă pentru pacienţii din România începând din vara acestui an pentru sfera urologică: stenturi uretrale (stenturile bulbare; stenturile prostatice şi stenturile de col de vezică); stenturi ureterale.
Compania Allium Medical din Israel este specializată în cercetarea, dezvoltarea şi producerea de stenturi cu indicaţii speciale, altele decât cele cardiace.
Costul unui stent este de 1.500 euro, iar pentru perioada următoare se fac demersuri pentru a fi decontate de CNAS, având în vedere că un număr mare de persoane au nevoie de ele. Zilnic în centrele mari urologice vin aproximativ 2-3 pacienţi care au nevoie de sondă. AGERPRES
Notare
Comentarii
operatia de implant mamar nu e floare la ureche

este o operatie complexa, care necesita multa experienta din partea echipei de medici

pentru informatii despre transplantul de par accesati linkul nostru

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
O nouă tehnică în abordarea litiazei urinare, la Institutul Fundeni Institutul Clinic Fundeni a achiziţionat de curând un litotriptor nou, de ultimă generaţie, ce permite tratamentul modern, la standarde internaţionale, al pacienţilor cu toate tipurile de litiază urinară. a declarat pentru AGERPRES, dr. Rucsandra Manu, medic primar chirurgie urologică.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Institutul Clinic Fundeni realizează peste 50% din transplanturile de rinichi din România Numărul total de transplanturi hepatice la Institutul Clinic Fundeni a ajuns la 500, iar Centrul pentru Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul institutului realizează peste 50% din transplanturile de rinichi din România.
Peste 600 de intervenţii chirurgicale robotice până în prezent, la Institutul Clinic Fundeni Peste 600 de intervenţii chirurgicale robotice au fost efectuate până în prezent la Institutul Clinic Fundeni - Clinica de chirurgie generala şi transplant hepatic, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Irinel Popescu, şeful clinicii.
EXCLUSIV: SJU Tulcea, un "vârf de lance" al chirurgiei vasculare din sistemul spitalicesc de stat din România Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea doreşte să devină un ''vârf de lance'' al chirurgiei vasculare din sistemul spitalicesc de stat din România.