Cele mai citite
 


Protocol pentru dezvoltarea turismului medical
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să încheie un protocol cu ministerele Sănătăţii, Educaţiei, cu Casa Naţională de Asigurări Sociale şi Colegiul Naţional al Medicilor, în vederea dezvoltării turismului medical românesc.
Turismul medical poate fi o salvare pentru turism în general, dar şi pentru sistemul de sănătate din România care a fost dezechilibrat, a declarat, marţi, Emilian Imbri, consilier pe probleme de turism de sănătate din cadrul MDRT, la o dezbatere pe această temă.
Potrivit oficialului MDRT, toate instituţiile care vor participa la acest parteneriat, în cadrul protocolului ce urmează a fi semnat până la sfârşitul lunii iulie, pot să dea credibilitate unor oferte de servicii în care să fie incluse şi cele medicale.
"Încheiem acest protocol în vederea armonizării legislaţiei existente, pentru a uşura schimburile de turişti cu alte ţări.", a precizat Emilian Imbri.
El a menţionat că motivele pentru care pacienţii săi ar dori să beneficieze de servicii medicale româneşti sunt costurile mai scăzute şi faptul că în România nu există listă de aşteptare aşa cum se întâmplă în alte ţări.
Emilian Imbri a exemplificat, spunând că o zi de tratament balnear la un hotel de patru stele costă între 80 şi 120 de euro/zi, spre deosebire de serviciile similare oferite de ţările vecine unde costurile pot ajunge până la 280 de euro/zi.
Pacienţii ar mai putea apela la sistemul medical românesc şi pentru faptul că în unele ţări de origine nu sunt asiguraţi, iar în ţara noastră şi-ar putea permite să plătească aceste servicii.
Conform datelor furnizate de oficialul MDRT, turismul de sănătate din România ar urma să se dezvolte pe două paliere, respectiv pe întreţinerea şi recuperarea anti-îmbătrânire şi pe oferirea de servicii medicale stomatologice, oftalmologice, de chirurgie plastică şi reparatorie, precum şi de chirurgie cardiacă.
Conform estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a adăugat Imbri, anul trecut în România au venit să se trateze între 10.000 şi 50.000 de turişti străini.
"Pentru dezvoltarea acestui tip de turism se impune ca serviciile să fie credibile, să se ofere profesionalism şi siguranţă.", a subliniat oficialul MDRT.
Legat de acelaşi subiect, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu şi-a exprimat scepticismul cu privire la dezvoltarea turismului medical românesc.
"Nu cred că suntem în stare să facem turism medical atâta timp cât statul nu defineşte pachetul de bază şi costul acestuia", a precizat Sorin Oprescu.
El a admis totuşi că turismul medical s-ar putea dezvolta în clinici private, dar numai după ce se va stabili sistemul spre care ne îndreptăm.
Dezbaterea ''Turismul medical - şansa la viaţă a pacienţilor români?' a fost organizată de Săptămâna Financiară, iar la manifestare au participat reprezentanţi ai MS, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precum şi ai unor spitale clinice private sau societăţi de asigurare de viaţă. AGERPRES/(A, AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Cluj: Dezbatere pe tema legii Sănătăţii, descentralizării spitalelor şi sistemului de coplată Medici clujeni de renume, reprezentanţi ai companiei producătoare de medicamente "Terapia", responsabili din sistemul sanitar şi ai autorităţilor locale au participat, joi seara, la dezbaterea cu tema "Sănătatea între descentralizarea spitalelor şi sistemul de coplată", organizată la Cluj-Napoca de senatorul...
Elena Udrea: Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015 Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015, a declarat, joi, ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical
Sistemul de sănătate trebuie modificat, au susţinut participanţii la o dezbatere pe teme medicale Sistemul de sănătate trebuie să sufere modificări, a fost concluzia unei dezbateri la care au participat factori implicaţi în sistemul medical.