Cele mai citite
 


Senatorii din Comisia de sănătate au început dezbaterile la ordonanţa privind viitorul spitalelor desfiinţate în primăvară
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii din Comisia de sănătate au început, marţi, dezbaterile pe marginea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului care se referă la cele 67 de spitale din toată ţara care au fost desfiinţate de la 1 aprilie.
Parlamentarii au amânat luarea unei decizii până după analizarea amendamentelor care vor fi depuse.
În cadrul dezbaterilor la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2011 pentru modificarea art.5/2 din Ordonanţa Guvernului nr.70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local, senatorul liberal Mircea Cinteză a declarat că ordonanţa este utilă, întrucât în sediile respectivelor spitale se pot construi centre multifuncţionale de sănătate.
'Noile centre nu vor mai aparţine de autorităţile locale, ci sunt trecute (n. red. - în subordinea) spitalelor judeţene. Scopul este ca pe locaţiile desfiinţate să se reînfiinţeze centre pentru ajutor sanitar de primă intenţie', a spus Mircea Cinteză.
Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de sănătate a senatului, parlamentarul PSD Ion Rotaru, consideră că ordonanţa respectivă este o dovadă a incoerenţei politicii Guvernului. El a spus că problema de fond, în acest caz, este cea a finanţării.
'Mi-e greu să înţeleg cum din raţiuni economice desfiinţăm spitale şi înfiinţăm altele, dacă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dispune de aceiaşi bani. Casa nu aduce bani suplimentari desfiinţând nişte structuri, ba din contră', a spus Rotaru.
La rândul său, senatorul PNL Ion Vasile a apreciat că aceste centre de sănătate ar trebui să aibă şi nişte mini staţii de salvare, iar parlamentarul independent (UNPR) Liviu Câmpanu a precizat că ar trebui luată în considerare ideea că aceste unităţi ar putea avea şi paturi.
Săptămânile următoare senatorii vor depune amendamente.
În acest caz, Camera Deputaţilor este Camera decizională.
În urmă cu trei luni, Ministerul Sănătăţii a desfiinţat 67 de spitale, majoritatea aflate în zona rurală sau în oraşe mici, care ar fi trebuit transformate în azile de bătrâni. AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".