Cele mai citite
 


Specialişti din străinătate în oncologie pediatrică vor consulta în România
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oncologie
 

Începând cu iulie 2011 specialişti din străinătate au acceptat să vină în România, pentru a oferi servicii specializate de diagnostic şi tratament pe oncologia pediatrică.

Astfel, prof. dr. Nili Peylan-Ramu din Israel, specialist în oncologia pediatrică, a acceptat să vină o dată pe lună la Clinica OncoFort Bucureşti pentru a oferi soluţii medicale dedicate copiilor bolnavi de cancer.


Dr. Nili Peylan completează lista consultaţiilor de "first şi second opinion" pe oncologia medicală, începută în 2010 de renumiţii doctori din Austria, prof. dr. Christoph Zielinski şi prof. dr. Thomas Brodowicz.
Peste 150 de pacienţi accesează lunar serviciile medicilor străini, scutind astfel cheltuielile suplimentare cu transportul şi cazarea în străinătate.
Medicul Nili Peylan are o experienţă remarcabilă, fiind implicat timp de 30 de ani în proiecte de cercetare în SUA şi Israel, totodată a reuşit să coordoneze organizaţii mondiale în oncologia pediatrică iar ca medic a activat în cele mai renumite spitale din lume.


"Fiecare părinte trebuie să cunoască pentru propriul copil toate alternativele terapeutice existente în ţară şi străinătate. De multe ori se apelează la tratamente mai puţin eficiente iar când familia ajunge în străinătate constată că este mult prea târziu. Un diagnostic corect şi oferit la timp poate oferi premisele pentru vindecare în majoritatea cazurilor de cancer", a spus prof. dr. Nili Peylan-Ramu.


Conform Asociaţiei PAVEL (Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă), 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, în prezent existând aproximativ 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune.
În România, rata vindecării de cancer este în medie de 30-60%, în funcţie de specificul bolii. Dacă este depistat la timp şi tratat corect, cancerul infantil răspunde mai bine la tratament decât cancerul adulţilor. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Specialisti din Israel sprijina Oncologia Pediatrica din Romania Oncologia pediatrica a ramas un domeniu medical care se volatizeaza pe an ce trece si ajunge sa existe doar scriptic in nomenclatorul serviciilor din spitalele romanesti.
Prof.univ.dr. Ioan Coman: Medicii valoroşi rămân în ţară dacă au şanse de afirmare profesională (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Coman, directorul Clinicii de Urologie a Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, susţine că tinerii medici valoroşi vor rămâne în ţară dacă universităţile şi şefii de clinici le vor oferi şanse reale de afirmare profesională. Într-un interviu acordat AGERPRES, prestigiosul...
Sibiu: Şefa Secţiei de Oncologie recunoaşte că a plecat în străinătate pe banii firmelor de medicamente, dar se consideră nevinovată Şefa Secţiei de Oncologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Valeria Văleanu, a declarat marţi, după percheziţia făcută la domiciliul ei de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că se consideră nevinovată şi nu ştie ce acuzaţii ce i se aduc, însă recunoaşte că a beneficiat...
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Consultaţii internaţionale de diagnosticare a cancerului în cele mai importante clinici din reţeaua naţională Gral Medical GRAL Medical, în parteneriat cu AKH Viena, pune la dispoziţia pacienţilor din Piteşti, Rm. Vâlcea, Focşani, Sibiu şi Ploieşti consultaţii de second opinion în ONCOLOGIE. În premieră, un renumit medic oncolog din Viena a decis să ofere servicii de second opinion şi consultaţii preventive...