Cele mai citite
 


Substanţe radioactive la nivelul glandei tiroide la 45% dintre copiii care trăiesc în proximitatea centralei Fukushima
miercuri, 6 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii japonezi au descoperit substanţe radioactive la nivelul glandei tiroide la 45% dintre copiii care trăiesc în apropierea centralei nucleare Fukushima-1, grav avariată în urma cutremurului de 9 grade şi a valului seismic devastator din 11 martie a.c., informează marţi canalul sud-coreean de televiziune Arirang, cu referire la ziarul nipon Tokyo Shimbun.
Cu toate acestea, Comisia pentru securitatea nucleară din Japonia, care a întreprins această investigare, menţionează că nivelul substanţelor radioactive nu este într-atât de mare încât să prezinte riscuri pentru sănătate.

Potrivit comisiei amintite, cel mai înalt nivel de substanţe detectate la copii a fost de 0,1 microsieverts pe oră, în timp ce la majoritatea copiilor s-a constatat un nivel de 0,04 microsieverts pe oră.

Studiul, ce a fost desfăşurat în perioada 26-30 martie, a implicat mai mult de o mie de copii, mai exact 1080, cu vârste de până la 15 ani.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Copiii de la Fukushima, în centrul unei dezbateri privind incidenţa cancerului tiroidian La trei ani după accidentul nuclear de la Fukushima, autorităţile medicale locale au raportat o creştere semnificativă a numărului de cazuri de cancer tiroidian în rândul copiilor şi adulţilor tineri din zonă, relatează The Guardian.
Japonia: 36% dintre copiii examinaţi medical în provincia Fukushima au noduli tiroidieni Tokyo, 27 aug /Agerpres/- Japonia va extinde examinările medicale la copiii din nordul ţării, pentru a analiza efectele radiaţiilor rezultate în urma exploziei de anul trecut de la centrala nucleară de la Fukushima, după ce au fost detectaţi noduli tiroidieni la 36% dintre copii evaluaţi până în prezent...
Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie: Rata mortalităţii în dializă la noi e sub media europeană Rata mortalităţii în România, în dializă, este sub media europeană, doctorii nefrologi de la noi mândrindu-se, de asemenea, cu cea mai mare rată de includere în dializă din Europa, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, care va fi publicat duminică, 27 octombrie, prof. univ. dr. Eugen Moţa, p...
Fukushima: ONU recunoaşte potenţialul risc de cancer tiroidian în rândul minorilor Incidenţa cancerului nu va creşte, 'probabil', în Japonia, după accidentul nuclear de la Fukushima din 2011, semnalează un nou studiu al ONU. Acesta recunoaşte însă posibilitatea unei creşteri a riscului de cancer de tiroidă în rândul copiilor expuşi în mai mare măsură la radiaţii, transmite EFE.
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Japonia: 360.000 de copii din regiunea Fukushima, supuşi examinării tiroidei Prefectura japoneză Fukushima, unde a avut loc în luna martie cel mai grav accident nuclear de după Cernobâl, a început duminică examinări medicale cu ultrasunete, ce vor avea loc în cazul a 360.000 copii cu vârsta până la 18 ani, pentru a verifica dacă radiaţiile au provocat sau nu probleme la tiroidă...