Cele mai citite
 


Furnizarea gazului metan, sistată la spitalul din Zlatna
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alba Iulia, 4 aug /Agerpres/ - Spitalul Orăşenesc din Zlatna a rămas de marţi fără gaz metan din cauza datoriilor de peste 60.000 de lei acumulate în ultimii ani către furnizorul regional.

În această situaţie, conducerea spitalului a apelat la o firmă locală, care a donat mai multe butelii cu gaz, astfel încât cei 20 de pacienţi aflaţi în prezent internaţi vor beneficia în continuare de hrană preparată la bucătăria unităţii. Apa caldă necesară pentru spălarea vaselor şi a lenjeriei de pat este asigurată, tot ca urmare a unei sponsorizări, cu ajutorul unui boiler.

Bolnavii nu vor mai putea să facă însă baie la duşuri.

Spitalul are datorii acumulate la utilităţi, furnizori de medicamente şi materiale sanitare sau furnizori de hrană de circa 240.000 de lei. Dintre aceştia, 63.000 de lei reprezintă restanţele către furnizorul de gaz. De asemenea, 200.000 de lei reprezintă suma restantă către personalul medical reprezentând prime sau anumite sporuri neachitate.

Casa de Asigurări de Sănătate Alba decontează lunar cheltuielile pentru, în medie, 110 pacienţi, dar numărul celor internaţi depăşeşte de obicei 130.

Din cauza situaţiei financiare precare, managerul spitalului, Alexandru Olălău, susţine că vrea să amplaseze în centrul oraşului „o cutie a milei” pentru a aduna banii necesari achitării datoriilor la utilităţi.

Conducerea spitalului a solicitat un ajutor financiar Consiliului Judeţean Alba, în condiţiile în care Primăria Zlatna nu are posibilitatea să sprijine cu bani unitatea spitalicească.

Primăria Zlatna are restanţe la plata salariilor de aproximativ 200.000 de lei, cei peste 200 de oameni plăţi de la bugetul local nemaiprimind un ban de câteva luni. Mult mai mari sunt însă restanţele acumulate de primărie la plata furnizorilor, acestea depăşind 15,6 milioane de lei. AGERPRES/(Marinela Brumar)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Casa de Sănătate Maramureş nu mai are bani pentru bolnavii de cancer Baia Mare, 7 aug /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş nu mai dispune de fonduri pentru tratamentele oncologice.
3.000 de pacienţi la un medic de familie, în Vâlcea Râmnicu Vâlcea, 5 aug /Agerpres/ - În judeţul Vâlcea există 3.000 de pacienţi la un medic de oraş, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Constantin Rădulescu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vâlcea.
Colegiul Medicilor din Prahova, în litigiu cu Casa de Asigurări de Sănătate Ploieşti, 4 aug /Agerpres/ - Colegiul Medicilor (CM) Prahova intenţionează să acţioneze în instanţă Casa de Asigurări de Sănătate Prahova pentru neplata datoriilor restante către cabinetele medicilor de familie, potrivit declaraţiilor preşedintelui CM Prahova, dr.Simona Schnelbach.
CAS Mureş: Majoritatea medicilor de familie refuză să distribuie cardurile de sănătate invocând că nu vor să devină poştaşi Directorul de Relaţii Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, Rodica Biro, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că majoritatea medicilor de familie refuză să preia cardurile de sănătate care nu au putut fi distribuite de Poşta Română, invocând faptul că nu vor să devină poştaşi...
CAS Mureş: La nivelul judeţului a crescut mult prescripţia pentru oncologie în 2014 şi 2015 Directorul general adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri, în contextul desfăşurării anchetei DNA privind corupţia din domeniul farmaceutic, că la nivelul judeţului a crescut mult prescripţia pentru oncologie în anul 2014 şi în 2015.
Olt: CAS a înregistrat în iulie o scădere a cheltuielilor cu medicamente de circa un milion de lei Cheltuielile cu medicamente înregistrate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt au scăzut în luna iulie faţă de luna iunie cu aproximativ un milion de lei, potrivit preşedintelui CAS Olt, Florin Ciocan.